Search

5 Instagram profila uz pomoć kojih možete pratiti izložbe u cijelom svijetu

5 Instagram profila uz pomoć kojih možete pratiti izložbe u cijelom svijetu

Za sve ljubitelje umjetnosti

Tekst: BURO.


Image: Galerie Derouillon,
Instagram screenshot

Instagram je postao odličan izvor informacija, a za mnoge i omiljen način provođenja vremena. Ako spadate u obje kategorije i pri tome volite umjetnost, nastavite čitati dalje. Najvjerojatnije ćete cijeniti mjesto gdje se možete informirati o svim izložbama koje trenutno traju ili se pak uskoro otvaraju negdje u svijetu. Pronašli smo Instagram profile putem kojih ćete saznati upravo ove informacije na vrijeme i steći lijep pregled što se trenutno događa po pitanju umjetnosti. Svakako zapratite ove profile na Instagramu.

Tzvetnik
@tzvetnik

5 Instagram profila uz pomoć kojih možete pratiti izložbe u cijelom svijetu (фото 1)

Ovaj ruski profil pokrenut je u Moskvi prije tri godine. Uglavnom prati mlade i nadolazeće umjetnike čije vrijeme tek dolazi i svim oblicima vizualne kulture. Dobar su izbor ako želite biti informirani o svježim umjetničkim imenima. Profil su pokrenuli mladi entuzijasti, a ako im želite pomoći da opstanu kao nezavisan medij možete im se javiti donacijom ovdje.

Art.Viewer
@art.viewer

5 Instagram profila uz pomoć kojih možete pratiti izložbe u cijelom svijetu (фото 2)

Profil s velikim brojem pratitelja daje informacije na dnevnoj bazi o događanjima iz područja suvremene umjetnosti. Autori pažljivo selektiraju evente i događanja te pratiteljima isporučuju kvalitetne informacije o aktualnim izložbama u svijetu te njihovom trajanju. Pokriva različite forme umjetnosti kao što su skulpture, fotografija te skupne izložbe. Postoji i web stranica koja se informacijama dobro nadopunjuje s Instagram profilom.

ATP diary (Art Text Pics)
@atpdiary

Ova adresa za informiranje o suvremenoj umjetnosti ujedno je i magazin čija je glavna urednica Elena Bordignon, a osnovan jejoš 2010. godine. Sadrži intervjue, umjetničke osvrte koje pišu različiti autori te kritike pojedinih izložbi. Čini svakodnevno kvalitetno štivo kao prozor u svijet umjetnosti. Iako su tekstovi pisani na talijanskom jeziku, automatskim prevoditeljem može se lako prebaciti na engleski.

5 Instagram profila uz pomoć kojih možete pratiti izložbe u cijelom svijetu (фото 3)

Contemporary Art Daily
@c.a.daily

Ujedno i kvalitetna web stranica, ova je je internetska adresa također dobar izvor informacija na temu umjetnosti u svijetu. Kroz jednostavan preglednik možete se informirati o izložbama koje već traju ili koje tek dolaze uz kvalitetan i opsežan odabir fotografija. Postoje i plaćene objave, a autori plasiraju informacije i o umjetničkim eventima u svijetu.

5 Instagram profila uz pomoć kojih možete pratiti izložbe u cijelom svijetu (фото 4)

Christie's
@christiesinc

Ako netko zna što se trenutno dešava u svijetu umjetnosti onda je to najpoznatija aukcijska kuća u svijetu. Instagram profil kuće Christie's vrijedan je izvor informacija, umjetnosti i inspiracije te adresa koju želite obići često kako biste saznali što je novo među umjetnicima, što je na prodaju te koliko bogatstvo se krije u tome.

5 Instagram profila uz pomoć kojih možete pratiti izložbe u cijelom svijetu (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više