Traži

5 regionalnih ilustratorica čiji će vas radovi natjerati da ih upamtite i vratite se po još

5 regionalnih ilustratorica čiji će vas radovi natjerati da ih upamtite i vratite se po još

Kreativke koje volimo

Tekst: Lidija Lončarić


Fotografija: Lara Žigić

Društvene mreže prepune su kreativaca koje tek otkrivamo i upravo nam je zato posebno drago kada oni koje pratimo izbace nešto novo, nešto što nas još jednom iznova iznenadi na nekoj novoj, jedinstvenoj razini. Baš takvu moć među profilima koje pratimo imaju regionalne ilustratorice. Bez obzira osjećate li se sretno ili tužno, frustrirano ili ste procijenili da je pravi trenutak za biti ironičan, ali vas ipak nitko u toj namjeri nije shvatio, radovi ovih pet kreativnih djevojaka bit će tu za vas čak i onda kada mislite da vas baš nitko ne razumije.

Hana Tintor

U Haninim radovima, sigurni smo, pronaći ćete sebe i svoje najbliže, a tome je tako upravo zato što ova mlada, talentirana umjetnica na savršen način dočarava svakodnevne situacije. Pogađa u točno onu točku koja nam je često najbolnija, a zatim nas, na svoj simpatičan način, na kraju ipak dobro nasmije. Osim što stvara sjajne ilustracije za svaki dan, Hana je autorica nekoliko projekata, a jedan od zanimljivijih je svakako onaj u kojem je s vlastitim djedom izdala slikovnicu pod nazivom "Didine priče". Hanu možete pratiti na čak dva Instagram profila.

@hanatintor

Klošarenilo

Umjetnica Maida Ljubušić koja stoji iza Klošarenila dolazi iz Bosne i Hercegovine, a svojim ilustracijama, koje dijeli na Facebook stranici i Instagram profilu istog naziva, često pogađa savršene riječi u savršenim trenucima. Maidini radovi su duhoviti, ponekad ironični, uvijek povezani sa stvarnim životom i baš uvijek imaju smisla. Ako još uvijek niste, svakako zapratite Klošarenilo!

Klošarenilo Facebook

Maja Milocanovich

Mlada kreativka Maja Milocanovich stvara pak ilustracije koje u sebi nose dublje poruke, pomalo su poetične i dočaravaju stvarna stanja žena u svakodnevnom životu. Osim crtanja ilustracija, Maja je posvećena i velikom broju drugih aktivnosti, a vlasnica je i Instagram profila na kojem objavljuje svoje književne preporuke te snima vlogove koji nas nerijetko zabavljaju na nekoj novoj, posebnijoj razini. Možda je upravo njezina svestranost ono što je čini toliko zanimljivom i jedinstvenom, pa i ono što njezine radove izdvaja iz mora sličnih.

@majamilocanovich

Alja Horvat

O Alji Horvat nedavno smo vam pisali, a kako i ne bi kada je riječ o iznimno talentiranoj ilustratorici čije smo radove, posebice uredski pribor, odmah nakon otkrivanja njezinog web shopa poželjeli udomiti. Šarene u pravoj mjeri, živopisne i više nego realne ilustracije Alja voli stavljati i na majice, rokovnike i druge sitnice pa, jednom kada je otkrijete, svaki posjet njezinom web shopu postaje pravo iskušenje.

5 regionalnih ilustratorica čiji će vas radovi natjerati da ih upamtite i vratite se po još (фото 1)

Lara Žigić

Ilustracije Lare Žigić, za razliku od prije spomenutih raskošnih primjeraka, su pak posve čiste i jednostavne. Larina inspiracija su svakodnevne stvari i pojave pa tako na njezinom Instagram profilu možete pronaći najljepše prikaze prijateljstva, povjerenja i ljubavi prema samima sebi, ali i onima najdražima. Na njezin profil odlazimo po dozu odmora za psihu, a zatim u jednostavnim, ali tako divnim ilustracijama pronalazimo i sami sebe.

@lara.zigic

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar