Search

8 suvremenih umjetnika u borbi protiv AIDS-a

8 suvremenih umjetnika u borbi protiv AIDS-a

Poznati umjetnici donirali svoja djela za aukciju

Tekst: BURO.

Osam vodećih suvremenih umjetnika donirali su svoje radove za Sotheby's aukciju u organizaciji humanitarne zaklade Eltona Johna za borbu protiv AIDS-a. Marina Abramović, William Eggleston, Inka Essenhigh, Theaster Gates, Wade Guyton, Louise Lawler, Raymond Pettibon i Ai Weiwei svoja će djela izložiti u aukcijskoj kući 14. studenog.

Raymond Pettibon

Raymond Pettibon, "Bez naziva"

Među djelima, najeksponiraniji bit će rad Williama Egglestona s početka 1970-ih godina procijenjen na 100-150 tisuća dolara upravo zbog njegove aktualnosti. Početkom godine je ovaj pionir fotografije u boji imao samostalnu izložbu u muzeju Metropolitan. Ai Weiwei predstavit će se radom "Bubble of Ten" (2008.) procijenjenim na 350-450 tisuća dolara, a Marina Abramović crno-bijelom fotografijom iz 2011. godine za koju se očekuje dobit od 40 do 60 tisuća dolara.

William Eggleston

William Eggleston, "Bez naziva"

"Oduvijek se inspiriramo životno važnim radom Eltona Johna i njegove zaklade za borbu protiv AIDS-a te smo sretni što ćemo dobit od ove aukcije moći donirati upravo u korist fonda. Među radove koje ćemo ponuditi u studenom uvrštena su djela najzanimljivijih umjetnika današnjice, što će zasigurno privući nove, ali i već poznate kolekcionare", rekao je glavni aukcionar i direktor odjela suvremene umjetnosti u Sotheby's-u, Tobias Meyer.

Inka Essenhigh

Inka Essenhigh, "Pahuljica (Ružičasta)"

Louise Lawler

Louise Lawler, "Splash"

Wade Guyton

Wade Guyton, "Bez naziva (420)"

Theaster Gates

Theaster Gates, "It's not a mixing bowl, it's a mixed salad"

Ai Weiwei

Ai Weiwei, "The Bubble of Ten"

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više