Traži

Zvijezde u objektivu zvijezde

Zvijezde u objektivu zvijezde

Izložba fotografija Bryana Adamsa


Kanadski glazbenik Bryan Adams nazočiti će otvaranju svoje samostalne izložbe „Exposed: Zvijezde u objektivu zvijezde“, koja će se održati u moskovskom Multimedia Art Muzeju od 2. do 29. srpnja.

Fotografska karijera Bryana Adamsa započela je sasvim slučajno. Jednoga je dana uzeo fotoaparat u ruke kako bi se fotografirao za naslovnicu svojeg novog albuma. Od tog trenutka, već više od 20 godina glazba i fotografija nerazdvojni su dio njegova stvaralaštva i života. Adams je radio za Vogue, Harper's Bazaar, Esquire, Intervju Magazine, i-D. U objektivu Bryana Adamsa našle su se zvijezde poput Victorije Beckham, Amy Winehouse, Stinga, Louise Bourgeois, Judy Dench, Lane del Rey, Lindsay Lohan i mnogih drugih.

Amy Winehouse

Bryan Adams: Amy Winehouse, Mistic, 2007.

Radovi Bryana Adamsa bili su izloženi u galeriji Saatchi u Londonu, u National Portrail Gallery, kao i u Royal Ontario Museum te na danima Photokina u Kölnu. Adams je uspjehe nizao i na drugim područjima. Godine 2003. osnovao je Zoo Magazine, časopis za suvremenu umjetnost, za koji je dobio nagradu Goldene Feder, a tri godine kasnije i njemačku nagradu Lead za portrete glumca Mickeya Rourkea.

Dustin Hoffman

Bryan Adams: Dustin Hoffman, Malibuu, 2006.

Posjetitelji moskovske izložbe moći će uživati u portretima Victorije Beckham na biciklu, Dustina Hoffmana na plaži, Amy Winehouse za volanom i u još pedesetak drugih fotografija.

Tommy Lee

Bryan Adams: Tommy Lee, L. A., 2006.

Ben Kingsley

Bryan Adams: Ben Kingsley, London, 2010.

Tekst: M.T./D.Š.

Napišite komentar