Search

Animirana instalacija \"Anatomija zagrljaja\" večeras u galeriji Kranjčar

Animirana instalacija "Anatomija zagrljaja" večeras u galeriji Kranjčar

Pogledajte!


Anatomija zagrljaja je prvi u nizu fragmentiranih narativa koji su dio autoričinog doktorskog projekta "The Family Portrait" zanimljive umjetnice Lee Vidaković

Kroz ovaj rad autorica propituje mogućnosti proširene animacije te alternativnih formi narativa u situaciji kada se animirani film prikazuje van kino dvorane, u vidu animirane instalacije, koja koristi prostor kao sastavni dio narativa.

Anatomija zagrljaja predstavlja dva brata u intimnom trenutku zagrljaja, gdje se osjećaji sigurnosti i nelagode istodobno prožimaju, čineći zagrljaj neprekidnim, i naizgled bezizlaznim iskustvom. U svojoj završnoj formi, rad će biti višekanalna animirana instalacija, koja oslikava petnaestočlanu obitelj, a inspiriran je izrekom kako svaka obitelj ima svoje specifične okolnosti i probleme, koje samo njeni članovi mogu u potpunosti razumjeti.

Animirana instalacija "Anatomija zagrljaja" večeras u galeriji Kranjčar (фото 1)

Lea Vidaković (1983) je multimedijalna umjetnica koja svoje radove izvodi u tehnici lutka animacija i animirane instalacije. 2010. je završila studij animacije na HVO u Norveškoj, 2011. je diplomirala na grafičkom odjelu na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 2012. je završila master studij audio-vizualne umjetnosti na Royal Academy of Art (KASK) u Belgiji. Od 2014. pohađa doktorski studij na temu fragmentiranih narativa u animiranim instalacijama na Nanyang Technological University /Art, Design and Media u Singapuru. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi i festivala, te je dobitnica više nagrada. Član je HDLU-a i SULUV-a.

Animirana instalacija "Anatomija zagrljaja" večeras u galeriji Kranjčar (фото 2)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više