Search

Büro 24/7 talent: Matea Šarić

Büro 24/7 talent: Matea Šarić

Fotografkinja i redateljica

Tekst: E.G.

Image: Matea Šarić

Matea Šarić je mlada redateljica i fotografkinja koja tvrdi da su emocije osnovna inspiracija njenog rada

Matea Šarić se profesionalno bavi režijom i fotografijom. Završila je preddiplomski studij filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te diplomski studij medijske umjetnosti i prakse na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Kako sama kaže, još od prvih dana Akademije stalno "skače" iz projekta u projekt, paralelno kombinirajući film i fotografiju, no najviše uživa u stvaranju dokumentarnih priča koje uvijek prate snažne emocije, koje su jedan od glavnih pokretača njenog rada. Na tom tragu, čvrsto vjeruje da je svijet prepun divnih priča i trenutaka, samo ih treba znati prepoznati.

Ime i prezime: Matea Šarić

Godine: 29

Zanimanje: redateljica i fotografkinja

Moj prvi susret s filmom i fotografijom dogodio se: Odrasla sam u filmskom okruženju (tata mi je snimatelj i fotograf) i atmosfera oko tog posla mi se zavukla pod kožu još u ranim danima djetinjstva. Naprosto sam oduvijek znala da je ovo karijera kojoj težim.

Inspiriraju me: Emocije, male stvari koje puno znače u životu, zanimljivi pojedinci, neobična iskustva, putovanja, lutanja, vlastita svakodnevica...

Büro 24/7 talent: Matea Šarić (фото 1)

Osjećaj koji imam dok stvaram nove fotografije/filmove opisala bih kao: Čistu sreća i ljubav. Znate onaj trenutak kad po najvećoj vrućini otvarate limenku hladnog gaziranog pića i začuje se onaj prvi "krc"? E, to je to.

Najveće dostignuće do danas: Svaki projekt je poseban na svoj način i sve što sam radila mi je otvorilo neka nova vrata i mogućnosti, ali rado ću izdvojiti sto epizoda serijala "Bonton" koji sam režirala krajem prošle i početkom ove godine za HRT i koji mi je bio jedna velika prekretnica u životu. Mislim da će mi još dugo vremena ostati u sjećanju kao najdraži projekt, uz dokumentarni serijal "Geography of Tenderness" na čijoj realizaciji već mjesecima radim sa svojim timom.

Redatelji/fotografi čiji rad cijenim: Olivia Bee, Lachlan Bailey, Elsa Bleda, Freya Dowson, Isabella Stahl, Emilie Ristevski samo su neki od fantastičnih ljudi čiji radovi me na dnevnoj bazi inspiriraju.

Posao iz snova: Putovati svijetom, snimati i fotografirati. Pričati priče. Aktivno radim na ostvarenju tog sna.

Büro 24/7 talent: Matea Šarić (фото 2)

Prvu priliku da se dokažem dobila sam: Jao, davno je to već bilo, ali izdvojila bih rad na emisiji "Briljanteen" na HRT-u dok sam studirala na zagrebačkoj Akademiji.

U umjetničkom radu nikad ne bih pristala na: Podcjenjivanje, banalizaciju i kompromise koji bi doveli u pitanje kvalitetu sadržaja.

Kad mi netko kaže da nešto ne mogu napraviti, ja: Zainatim se i to napravim. Dišpet ponekad zna biti čudo od motivacije.

Moj rad možete vidjeti na: Fotografije, nove projekte i "behind the scenes" možete pronaći na mojoj službenoj stranici, a također je tu i blog Smile, Snap, Sparkle koji trenutačno prolazi kroz najveću promjenu dosad. Od društvenih mreža najaktivnija sam na Instagramu i Facebooku.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više