Search

Büro 24/7 talent: Vjekoslava Margetić/Pingo

Büro 24/7 talent: Vjekoslava Margetić/Pingo

Mlada zagrebačka ilustratorica otkrila nam je više o sebi

Image: John Pavlish/Instagram

Vjekoslava Margetić poznatija pod imenom Pingo koje koristi kao svoj pseudonim na Instagramu, mlada je umjetnica iz Zagreba čije su nas modne ilustracije oduševile

Vjekoslavin rad zamijetili smo kad je u ilustraciju pretvorila jednu fotografiju s našeg posljednjeg snimanja za Maria Store. Ovoj mladoj Zagrepčanki je tek 16 godina i trenutno završava prvi razred Klasične gimnazije dok se ilustracijom bavi u slobodno vrijeme. Posebno joj je zanimljiva digitalna ilustracija na kojoj radi u programu MediBangPaint na svom tabletu (poput prave pripadnice generacije "Z"), a uz to obožava i prirodne i klasične jezike, pa iza korisničkog imena Pingo stoji sasvim zanimljiva priča. "Username Pingo pod kojim radim (za koji svi misle da predstavlja pingvine) zapravo ima značenje "slikam" na latinskom, koji mi je uz starogrčki jezik strast i inspiracija," otkrila je Vjekoslava. U nastavku pročitajte što nam je sve još otkrila o sebi i gdje možete pronaći njene radove.

Ime i prezime: Vjekoslava Margetić

Godine: 16

Zanimanje: gimnazijalka

Büro 24/7 talent: Vjekoslava Margetić/Pingo (фото 1)

Moj prvi susret s ilustracijom dogodio se: Crtala sam odjeću doslovno otkad sam naučila raditi suvisle pokrete olovkom, pa me to pratilo cijeli život. Svuda sam nosila bilježnicu i olovke, a cilj mi je bio nacrtati realističnog čovjeka. Kad sam postala malo starija, počela sam pratiti modnu industriju iz svih aspekata te sukladno tome samouko prilagodila modus operandi.

Inspiriraju me: Inspiraciju nalazim svuda oko sebe: od glazbe i drugih već postojećih djela, pa do znanosti, svojih razmišljanja i sasvim običnih predmeta ili načina na koji su raspoređeni u prostoru. Ono što znam povezujem s nekim detaljima koji mi zapnu za oko, a kod modne ilustracije je nešto lakše jer se već postojeći dizajn prenosi na svoj način.

Büro 24/7 talent: Vjekoslava Margetić/Pingo (фото 2)

Osjećaj koji imam dok stvaram novu ilustraciju bih opisala kao: Kreativnu frustraciju jer uvijek imam puno ideja koje moram suzbiti u jedan koncept, što mi je kao perfekcionistu teško. Uz to sam u procesu pronalaženja vlastitog stila, pa svaka ilustracija može završiti drukčije od originale ideje. Unatoč tome, uživam u svakoj liniji te svaku ilustraciju gledam kao mogućnost za poboljšanje.

Najveće dostignuće do danas: Prošlogodišnje osvajanje Oskara znanja zbog prvih državnih mjesta za osnovne škole na natjecanjima iz grčkog i latinskog jezika.

Büro 24/7 talent: Vjekoslava Margetić/Pingo (фото 3)

Umjetnici koje cijenim: Modni ilustratori Helene Cayre i Samuel Harrison, umjetnici Dimitrije Popović i Edgar Degas te performans umjetnik i kipar Olivier de Sagazan.

Posao iz snova: Voljela bih ostvariti svoje ideje što se tiče modnog dizajna i industrije općenito, no također mi je cilj jednog dana baviti se nekom prirodnom znanošću jer me zanimaju biologija i medicina. Uglavnom, mojih poslova iz snova ima više jer se nalazim u dosta različitih polja. 

Büro 24/7 talent: Vjekoslava Margetić/Pingo (фото 4)

Prvu priliku da se pokažem dobila sam: Kad je moj rad prvi podijelio Robert Sever, a onda napravivši dvije ilustracije brenda ATB by Antun Tin Brišar za trgovinu DBOXX, čiji tim danas vodi trgovinu State of Style.

U umjetničkom radu nikada ne bih pristala na: Na nešto što iskazuje mržnju ili degradiranje u bilo kojem smislu.

Kada mi netko kaže da nešto ne mogu napraviti ja: Dam sve od sebe da dokažem suprotno.

Moj rad možete vidjeti na: Instagram profilu @pingo575

Büro 24/7 talent: Vjekoslava Margetić/Pingo (фото 5)

Posebna zahvala Botaničaru na ustupljenom prostoru za fotografiranje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više