Search

Büro 24/7 izložba tjedna: \"Hajde, Haydi, Let’s go\"

Büro 24/7 izložba tjedna: "Hajde, Haydi, Let’s go"

Ardan Özmenoğlu izlaže u galeriji Bačva

Urednik: Tina Kovačiček


Image: Ognjen Karabegović i Antun Bukovec za HDLU

"Poznato je da ovim trodimenzionalnim portretima od samoljepljivih (post-it) papirića stvaram aforizme o kultovima, politički humor i snažnu igru s promatračem. Sitotisak se u postupku koristio prije izuma poliesterske mreže."

Ardan Özmenoglu svestrana je suvremena turska umjetnica koja radi u širokom rasponu medija te njezini radovi variraju od staklenih skulptura velikih dimenzija do radova izrađenih od samoljepljivih Post-It® papirića i neonskog svjetla. Od prve izložbe 2006. godine svoja je jedinstvena djela izlagala na više od četrdeset izložbi u SAD-u i drugim zemljama, uključujući Istanbul, Berlin i Ženevu.

Büro 24/7 izložba tjedna: "Hajde, Haydi, Let’s go" (фото 1)

Njezin razigrani rad, pun društveno-političkih komentara, promatrača potiče na preispitivanje poznatih slika, proizvoda i ideja. Dovitljivo koristi sveprisutne predmete, samoljepljive Post-It® papiriće, za stvaranje umjetničkih djela koja objedinjuju naizgled suprotstavljene ideje: prošlost i sadašnjost, povijest umjetnosti i trendove suvremene umjetnosti, kreativnost i konzumerizam, ponavljanje i individualnost, cjelinu i fragmente. Ona objedinjuje tisućljetnu praksu tiskanja sa suvremenim bojama, sjajem, papirom i prikazima. Njezina vedro obojena hrabra umjetnost tjera promatrača da svakodnevne predmete i ideje razmotri u drugačijem svjetlu. Rezultat je sve samo nije predvidljiv.

Büro 24/7 izložba tjedna: "Hajde, Haydi, Let’s go" (фото 2)

Od svoje prve samostalne izložbe u Istanbulu te druge izložbe u Berlinu 2008. godine, Ardan Özmenoğlu polako, ali sigurno zauzima svoje jedinstveno mjesto u suvremenoj umjetnosti, negdje na razmeđi skulpture i grafike. Njezinu izložbu "Hajde, Haydi, Let's go" u galeriji Bačva možete pogledati do 16. kolovoza.

Büro 24/7 izložba tjedna: "Hajde, Haydi, Let’s go" (фото 3)

Büro 24/7 izložba tjedna: "Hajde, Haydi, Let’s go" (фото 4)

Büro 24/7 izložba tjedna: "Hajde, Haydi, Let’s go" (фото 5)

Büro 24/7 izložba tjedna: "Hajde, Haydi, Let’s go" (фото 6)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više