Search

Damien Hirst slavi ljubav na londonskoj izložbi

Damien Hirst slavi ljubav na londonskoj izložbi

U galeriji Paul Stolper


Image: buro247.com/me

Je li Damien Hirst nepopravljivi romantičar ili umjetnik koji ne propušta priliku za zaradu? U londonskoj galeriji Paul Stolper do 21. veljače bit će izložena kolekcija printova i skulptura inspirirana ljubavlju i Danom zaljubljenih

Izložba jednostavnog naziva "Ljubav" postavljena je povodom Valentinova u galeriji Paul Stolper i može se pogledati do 21. veljače. Damien Hirst za ovu je prigodu izložio kolekciju printova s motivom leptira, od kojih je šest posuto zlatnim listićima, a osam je izrađeno tehnikom sitotiska, i nazvao je "Love Gold".

Damien Hirst slavi ljubav na londonskoj izložbi (фото 1)

Damien Hirst slavi ljubav na londonskoj izložbi (фото 2)

Među izloženim predmetima našla se i serija skulptura izrađenih od mješavine smole koju je Hirst nazvao "♡YU4EVA", koju čine ljubavne pilule u obliku srca. Međutim, kontroverzni Hirst ne može predstaviti izložbu, a da ne zakorači u svijet subverzivnog, a ovaj put tu ulogu preuzima eksponat nazvan "Love Struck", iza čega se krije svinjsko srce probodeno samostrelom i smješteno u staklenku za slatkiše. 

Cinici će reći da je ovo još jedan primjer Hirstove komercijalizacije umjetnosti, na što on spremno odgovara: "ljubav je prekrasna i za mene ona predstavlja protuotrov svim užasima svijeta." Koji vam je argument uvjerljiviji? 

Damien Hirst slavi ljubav na londonskoj izložbi (фото 3)

Damien Hirst slavi ljubav na londonskoj izložbi (фото 4)

Damien Hirst slavi ljubav na londonskoj izložbi (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više