Search

Debitantska izložba osnivača benda Gorillaz

Debitantska izložba osnivača benda Gorillaz

U Galeriji Saatchi


Image: buro247.ru

Jedan od članova britanskog glazbeno-virtualnog projekta Gorillaz, Jamie Hewlett, poznati umjetnik, ilustrator, crtač stripova u britanskoj Galeriji Saatchi predstavit će svoju debitantsku izložbu "The Suggestionists"

Suosnivač grupe Gorillaz, Jamie Hewlett nerijetko sudjeluje u raznim umjetničkim projektima i izložbama, međutim, ovo je prvi put da će se javnosti predstaviti kao samostalni autor. Hewlett je, prije svega, publici poznat kao ilustrator i crtač stripova, pa nije nimalo neobično da potpisuje autorstvo i naslovnica albuma benda Gorillaz, a zanimljivo je da je 1995. izašao film "Tenk cura" koji se temelji na njegovim ilustracijama. Crtani likovi glazbeno-virtualnog projekta Gorillaz također su njegovih ruku djelo. 

Ove jeseni, točnije, od 18. studenog do 2. prosinca, u londonskoj Galeriji Saatchi bit će otvorena prva samostalna izložba ovog svestranog umjetnika. Izložba naslovljena "The Suggestionists" sastojat će se od tri dijela: "Tarot", "Honey" i "Pines". U prvom dijelu Hewlett će predstaviti svoju idiosinkrastičku interpretaciju svijeta tarota, drugi dio obrađuje temu eksploatacijskih filmova 60-ih i 70-ih godina, dok treći dio donosi detaljizirane ilustracije stabala koje je Hewlett promatrao tijekom svog boravka na jugu Francuske. 

Valja spomenuti kako je Hewlett prošle godine sudjelovao na najvećoj britanskoj izložbi mainstream i underground stripova Comics Unmasked. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više