Search

Dodijeljene nagrade 3. Bijenala slikarstva u HDLU-u

Dodijeljene nagrade 3. Bijenala slikarstva u HDLU-u

Tko su dobitnici?


Image: PR

Sinoć je u Domu hrvatskih likovnih umjetnika održana promocija kataloga 3. Bijenala slikarstva i proglašenje i dodjela nagrada HPB Grand prix i dvije jednakovrijedne HBP nagrade za mladog umjetnika

Nagrade je dodijelio Ocjenjivački odbor za dodjelu nagrada 3. Bijenala slikarstva u sastavu: Tomislav Buntak, Patricia Kiš, Željko Marciuš, Tomislav Vuić, Josip Zanki. Dobitnik HPB Grand prix nagrade je Robert Šimrak, a dobitnici dvije jednakovrijedne HBP nagrade za mladog umjetnika su Grgur Akrap i Ivan Prerad. Pohvaljeni autori su Fedor Fischer i Lav Paripović. Dodjelom novčanih nagrada, HPB podržava razvoj suvremenog hrvatskog slikarstva i doprinosi promicanju istaknutih hrvatskih likovnih umjetnika. Također, prvi put je međunarodna suradnja u okviru Bijenala slikarstva rezultirala uzvratnom izložbom kojom će se hrvatski umjetnici predstaviti početkom 2016. u Gdanjsku, u Poljskoj. Ovim organizacijskim pomacima Bijenale slikarstva afirmira svoj značaj na suvremenoj likovnoj sceni.", izjavio je Josip Zanki, predsjednik HDLUa i član Organizacijskog i Ocjenjivačkog odbora 3. Bijenala slikarstva.

Povodom završnog vikenda 3. Bijenala slikarstva organizirana su stručna vodstva kroz postav Tomislava Buntaka u subotu 5. 12. i Josipa Zankija u nedjelju 6. 12. u 17:00 h.

Fedor Fischer

Grgur Akrap

Martina Miholić, Fedor Fischer, Lav Peripović, Grgur Akrap, Ivan Prerad

Related articles

Buro 24/7 Selection

više