Search

Fotografkinja koja je genijalno zabilježila atmosferu 80-ih na ulicama New Yorka

Fotografkinja koja je genijalno zabilježila atmosferu 80-ih na ulicama New Yorka

Vintage fotografije autorice Janet Delaney


Image: Janet Delaney

New York u vrijeme 80-ih bio je vizualni raj za mnoge fotografe, a Janet Delaney je u svojoj seriji odlično dočarala upravo tu atmosferu

Janet Delaney je cijenjena i višenagrađivana fotografkinja te predavačica na prestižnom Berkeleyju u Kaliforniji. Ona je tako od 1984. do 1987. dokumentirala svakodnevicu na ulicama New Yorka što je više mogla, jer je tamo u nekoliko navrata putovala te odlučila svoje slobodno vrijeme posvetiti onome što najviše voli - fotografiranju. Upravo je taj grad mnogim fotografima bio najveća inspiracija i vizualni raj za pojedine serije fotografskih radova, a mi vam u nastavku donosimo dio njezinih radova s ulica New Yorka, s kojima je sjajno i impresivno dočarala spomenutu eru, dok ostatak njezinih radova možete pogledati ovdje.

Fotografkinja koja je genijalno zabilježila atmosferu 80-ih na ulicama New Yorka (фото 1)Fotografkinja koja je genijalno zabilježila atmosferu 80-ih na ulicama New Yorka (фото 2)Fotografkinja koja je genijalno zabilježila atmosferu 80-ih na ulicama New Yorka (фото 3)Fotografkinja koja je genijalno zabilježila atmosferu 80-ih na ulicama New Yorka (фото 4)Fotografkinja koja je genijalno zabilježila atmosferu 80-ih na ulicama New Yorka (фото 5)Fotografkinja koja je genijalno zabilježila atmosferu 80-ih na ulicama New Yorka (фото 6)Fotografkinja koja je genijalno zabilježila atmosferu 80-ih na ulicama New Yorka (фото 7)Fotografkinja koja je genijalno zabilježila atmosferu 80-ih na ulicama New Yorka (фото 8)Fotografkinja koja je genijalno zabilježila atmosferu 80-ih na ulicama New Yorka (фото 9)Fotografkinja koja je genijalno zabilježila atmosferu 80-ih na ulicama New Yorka (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više