Search

Glečeri koji se tope u fokusu umjetničkog projekta

Glečeri koji se tope u fokusu umjetničkog projekta

Poruka upozorenja


Image: buro247.ru

Serija fotografija u sklopu inicijative Project Pressure podsjetnik je na svjetski gorući problem oko zabrinjavajućih klimatskih promjena

Nedavno smo pisali ovdje o povijesnom performansu kompozitora Ludovica Einaudija usred oceana koji je bio dio Greenpeaceove kampanje, odnosno skretanje pažnje na važnost zaštite Arktika. Sličnu poruku svijetu svojim umjetničkim projektom želi poslati i fotograf Klaus Thymann te Simon Norfolk koji su svojim inicijativom Project Pressure željeli skrenuti pažnju na zabrinjavajuće klimatske promjene. Tim povodom kreirao je svojevrsnu foto knjigu, kompilaciju fotografija pojedinih svjetskih krajolika i glečera svijeta koji zastrašujuće mijenjaju svoj izgled ubrzanim te neprirodnim topljenjem. Svojim projektom željeli su staviti akcent na to koliko ovakvi umjetnički performansi i pothvati mogu znatno utjecati na buđenje svijesti oko ovog globalnog gorućeg problema, na koji bi svi trebali obratiti pažnju.

Glečeri koji se tope u fokusu umjetničkog projekta (фото 1)Glečeri koji se tope u fokusu umjetničkog projekta (фото 2)Glečeri koji se tope u fokusu umjetničkog projekta (фото 3)Glečeri koji se tope u fokusu umjetničkog projekta (фото 4)Glečeri koji se tope u fokusu umjetničkog projekta (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više