Search

Hommage filmskim glumicama u objektivu Kate Barry

Hommage filmskim glumicama u objektivu Kate Barry

Izložba u sklopu filmskog festivala u Motovunu


Image: PR

Dvadeset pet portreta velike ljepote, neuhvatljive, tihe i melankolične atmosfere...

Izložbu pod nazivom "Glumice" iznimno talentirane, ali prerano umrle Kate Barry, pred čiji su objektiv stale poznate glumice i umjetnice poput Monice Bellucci, Audrey Tautou, Sofije Coppole ili Mélanie Laurent, ugostit će Motovun film festival od 25. do 29. srpnja, Medijateka Francuskog instituta u Zagrebu od 30. srpnja do 24. kolovoza te Vukovar film festival od 25. kolovoza do 14. rujna.
Ovu je izložbu fotografija osmislio i postavio Francuski institut u suradnji s Romanom de Kermadecom, sinom umjetnice, a pod vodstvom kustosice Aline Arlettaz, fotografkinje i novinarke.

Hommage filmskim glumicama u objektivu Kate Barry (фото 1)
Kći glumice i pjevačice Jane Birkin i skladatelja Johna Barryja znala je uhvatiti ono najosobnije u svakoj od glumica, ono što je nevidljivo na njihovim fotografijama iz medija, kako bi postigla suptilan izraz duboke intimnosti, što ovoj izložbi, koja u Hrvatsku dolazi u sklopu manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, daje dodatnu posebnost. Dvadeset pet portreta velike ljepote, neuhvatljive, tihe i melankolične atmosfere, u kojima se stapaju ozbiljnost i preciznost kompozicije i pažljivo režiranje tijela i dekora, posjetitelje će zasigurno ostaviti bez daha.

Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj održava se od svibnja do rujna 2015. diljem Hrvatske. Tijekom višemjesečnoga programa multidisciplinarnog karaktera koji obuhvaća više od 150 događanja u 22 grada hrvatskoj će se publici predstaviti francuska kultura u njezinoj punoj raznolikosti i bogatstvu, istodobno je upoznavajući s inovativnim dostignućima Francuske. Festivalski program objedinjuje različita područja – glazbu, vizualnu umjetnost, kazalište, cirkus, ples, dizajn, arhitekturu, književnost, film, ali i gospodarstvo, modu, raspravu o društvenim i globalnim pitanja, sport, gastronomiju, turizam, znanost i obrazovanje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više