Search

Hrvatski dizajner i ilustrator s kanadskom adresom

Hrvatski dizajner i ilustrator s kanadskom adresom

Ivo Matić


Image: ivomatic.com

Kao jedan od dražih projekata izdvojio je plakat za kratki film "Eleanor", redatelja Petr Makaja koji je ove godine prikazan na Sarajevo Film Festivalu

Mladi dizajner i ilustrator iz Ploča koji djeluje pod službenim nazivom Đontra svoj zanat brusio je na fakultetu dizajna vizualnih komunikacija u Splitu. Velik utjecaj grungea, skejtanja, ulice i ljubav prema grafitima profilirale su njegov stil kao spoj zrelosti, strasti i predanosti prema onom što stvara. Širok spektar interesa i projekata koje je odrađivao brzo su ga učinile popularnim, pogotovo na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu. Ovaj talentirani 27-godišnjak svakodnevno stvara genijalne ilustracije i emotivne porukice u kojima se svatko od nas može pronaći.

Svoju hrvatsku adresu nedavno je odlučio zamijeniti onom u Kanadi, točnije u Torontu gdje je upravo počeo otkrivati energiju grada i stil života. Trenutno ga nadahnjuje promjena, kao i nova lica, nova iskustva, nove priče i novi karakteri te njihovo djelovanje na njegovo biće, a posebno mu je zanimljiva priča ljubavi i odnosima u digitalnom dobu. Promatra svakodnevne situacije koje se događaju svima, a to najbolje opisuju njegove ilustracije koje je nedavno počeo printati na ženske i muške T-shirte, za koje već ima jako dobre reakcije. 

U njegovom bogatom portfoliju nalazi se hrpa zanimljivih projekata, a sâm dizajner kaže da svakom pristupa "nabrijano" u želji da napravi nešto zanimljivo jer je to i razlog zbog kojeg se zaljubio u ovaj posao. Kao jedan od dražih projekata izdvojio je plakat za kratki film "Eleanor" redatelja Petr Makaja koji je ove godine prikazan na Sarajevo Film Festivalu. Stvarajući njega imao je potpunu slobodu koju je iskoristio do kraja jer je eksperimentirao s ručno iscrtanom tipografijom, kolažom i kompozicijom.

Hrvatski dizajner i ilustrator s kanadskom adresom (фото 1)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više