Traži

Impresivna izložba Plamena Dejanoffa u Laubi

Impresivna izložba Plamena Dejanoffa u Laubi

Otvorenje 24. rujna u 20 sati


Fotografija: Peter Rigaud,
Galerie Emanuel Layr

Jedna od najvećih ikona suvremene svjetske umjetnosti, Plamen Dejanoff, stiže u Laubu. Izložba se otvara 24. rujna i moći će se pogledati sve do 16. listopada...

Jedna od najvećih ikona suvremene svjetske umjetnosti dolazi 24. rujna u Laubu - kuću za ljude i umjetnost te će se hrvatskoj javnosti po prvi puta predstaviti selekcijom pedesetak radova iz svog recentnog opusa. Neki od radova producirani su isključivo za veliku izložbu u Laubi. Dejanoff je miljenik publike, kolekcionara i izlagača diljem svijeta. Njegovi radovi su produkt podrobnog istraživanja ekonomskih struktura i tržišta. O njegovom uspjehu svjedoče renomirani klijenti poput BMW-a, Porschea, Samsonitea te sama činjenica da su njegovi radovi uvršteni u stalni postav vodećih svjetskih galerija suvremene umjetnosti.

Impresivna izložba Plamena Dejanoffa u Laubi (фото 1)Dejanoff je već dvadeset godina prisutan na svjetskoj umjetničkoj sceni. Rođen je u Bugarskoj, a već duži niz godina živi na dvije adrese, Berlinu i Beču, gdje je i završio školu za umjetnost i arhitekturu. Jedan je od umjetnika koji svojevoljno prihvaća strategije konzumerizma, ekonomije i marketinga. Na tragu ready-made koncepta Dejanoff pripada svijetu konceptualne umjetnosti, pritom koristeći elemente i objekte iz popularne kulture koji unutar galerijskog konteksta poprimaju novo semiotičko značenje kroz prizmu socio-kulturološkog iskustva. Vođen temeljima koje su postavili Duchamp i Warhol, uz ironični pristup Koonsa s kojim ga umjetnička kritika često uspoređuje, Dejanoff je osvojio naklonost publike, kolekcionara te izlagača diljem svijeta. Njegova umjetnost se razvija u skladu s vremenom konstantno preispitujući poziciju umjetnika u suvremenom društvu. U svojim radovima često koristi i elemente iz arhitekture.

Impresivna izložba Plamena Dejanoffa u Laubi (фото 2)
U Laubi će biti prikazani dijelovi projekata "The Bronze House" i "Planets of Comparison" za čije je potrebe Dejanoff izradio detaljne replike građevina srednjovjekovnog grada Veliko Trnovo u Bugarskoj u kojem je rođen. Pomno isplanirana marketinška strategija u suradnji s vodećim kompanijama koje se brinu o njegovom imidžu te prisutnosti njegove persone od Dejanoffa je stvorila svojevrsnu ikonu. Tijekom svoje dugogodišnje karijere Dejanoff je izlagao u vodećim umjetničkim institucijama diljem svijeta. Na impresivnom popisu sada će se naći i Lauba - kuća za ljude i umjetnost. Otvorenje izložbe bit će popraćeno posebnim programom.

Već tradicionalni Laubatalk - razgovor s umjetnikom, moderira kustos Laube, Mario Guček Andromak. Neposredno nakon otvorenja, večer se nastavlja u znaku dobre zabave u unutrašnjem i vanjskom prostoru, koja će potrajati do ranih jutarnjih sati. Izložba će biti otvorena sve do 16. listopada.

Impresivna izložba Plamena Dejanoffa u Laubi (фото 3)Impresivna izložba Plamena Dejanoffa u Laubi (фото 4)Impresivna izložba Plamena Dejanoffa u Laubi (фото 5)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor