Search

Instagram profil fotografkinje Martine Movrić budi nostalgiju i tjera na sanjarenje

Instagram profil fotografkinje Martine Movrić budi nostalgiju i tjera na sanjarenje

Svakodnevni trenuci zabilježeni sanjivim okom mlade umjetnice

Tekst: Lidija Lončarić

Image: Martina Movrić

Martina Movrić dolazi iz Novske, fotografiju je otkrila prije desetak godina, no u posljednje je dvije napravila ogroman pomak u svojoj umjetničkoj karijeri. Završila je Fakultet političkih znanosti no njezina prava ljubav nikada nije bilo novinarstvo. Umjesto tipkanja, kupila je svoj prvi fotoaparat i napravila najbolji potez života. Danas svojim atmosferičnim fotografijama svakodnevno osvaja Instagram zajednicu, odradila je nekoliko sjajnih suradnji, a od nedavno nudi i usluge fotografiranja posebnih prilika.

Instagram profil fotografkinje Martine Movrić budi nostalgiju i tjera na sanjarenje (фото 1)

Kako je Martinin cilj fotografijom prenijeti emocije koje i sama osjeća pri pritisku okidača na fotoaparatu, ne čudi što je svoje prve radove snimila u bakinom dvorištu, obuzeta osjećajima iz djetinjstva, onim poznatim koje je zatim odvela na neku novu, još uzbudljiviju razinu. Uz starinske motive, Martinini omiljeni modeli su i njezini kućni ljubimci, posebice psi koje je s obitelji kroz godine udomljavala, a sada pretvorila u prave Instagram zvijezde.

Za sebe kaže kako obožava sanjive i atmosferične fotografije ljudi i mjesta, a omiljeni stilovi su joj ulična i dokumentarna fotografija te pejzaži. Ipak, ova mlada kreativka briljira i na drugim poljima te je tako nedavno u suradnji s blogericom Majom Milocanovich napravila seriju fotografija, dokumentarnih i portreta, koji zbilja ostavljaju bez riječi. Dvije su kreativke zabilježile jedan naizgled sasvim običan dan, podijelile ga na jutro, podne i večer i stvorile niz radova zbog kojih bismo bez okolišanja ušli u galeriju i platili kartu.

Instagram profil fotografkinje Martine Movrić budi nostalgiju i tjera na sanjarenje (фото 2)

Martinin stil obuhvaća divne, sanjive boje, pomalo melankolične prizore i geometriju u nekom novom, na svoj način originalnom obliku. Njezini kadrovi i atmosfera na fotografijama često podsjećaju na one iz filmova Wesa Andersona što Martina i sama, pomalo skromno, ali ponosno često ističe. Ako vas još uvijek nismo uvjerili na klik na Martinin blog ili Instagram profil, možda vas uvjere njezine fotografije koje donosimo u nastavku. Divne, jednostavne i opuštajuće, ali promišljene i stvorene za razmišljanje.

Instagram profil fotografkinje Martine Movrić budi nostalgiju i tjera na sanjarenje (фото 3)Instagram profil fotografkinje Martine Movrić budi nostalgiju i tjera na sanjarenje (фото 4)

Instagram profil fotografkinje Martine Movrić budi nostalgiju i tjera na sanjarenje (фото 5)Instagram profil fotografkinje Martine Movrić budi nostalgiju i tjera na sanjarenje (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više