Search

Intimni portreti snažnih žena koje nas ne prestaju inspirirati

Intimni portreti snažnih žena koje nas ne prestaju inspirirati

"Firsts" by Luisa Dörr

Tekst: E.G.


Image: Luisa Dörr Instagram

Luisa Dörr je za časopis Time predstavila seriju jednostavnih fotografija žena koje su zauvijek promijenile svijet u kojem živimo

Mlada brazilska fotografkinja Luisa Dörr je jednim sjajnim umjetničkim projektom došla u fokus vodećih svjetskih medija. Naime, upravo je ona u suradnji s časopisom Time osmislila seriju fotografija "Firsts" koja donosi jednostavne portrete snažnih žena, odnosno pionirki svojih područja. Glavna ideja je bila prilično jednostavna; okupit će žene koje oduvijek služe kao inspiracija generacijama koje dolaze te ih fotografirati u nepretencioznom okruženju, bez stilista i cijelog tima ljudi koji se obično nalazi iza objektiva.

Ovaj put su njihova djela ona koja govore dovoljno sama za sebe, uz kratku naznaku u čemu je to žena na fotografiji bila prva. Vidjeli smo tako Oprah Winfrey, prvu ženu s vlastitim talk showom, Hillary Clinton kao prvu ženu koja dobila nominaciju za predsjedničku funkciju SAD-a, Serenu Williams kao prvu ženu s osvojenih 23 Grand Slam naslova, Selenu Gomez kao najpraćeniju osobu na Instagramu, Eileen Collins koja je bila na čelu svemirskih ekspedicija, Arethu Franklin kao prvu ženu koja je ušla u Rock and Roll Hall of Fame te mnoge druge koje možete pogledati u nastavku. 

Kathryn Sullivan is the first American woman to walk in space. #sheisthefirst @time

Objavu dijeli Luisa Dörr (@luisadorr)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više