Search

Izložba tjedna: \"Exquisite growth\" umjetnice OKO

Izložba tjedna: "Exquisite growth" umjetnice OKO

U Francuskom paviljonu


Image: Facebook

Otvorenje izložbe "Exquisite growth" poznate umjetnice zagrebačke, ali i europske urbane kulturne scene OKO održat će se u četvrtak, 19. listopada, u Francuskom paviljonu (Savska 25, Zagreb), u 19 sati...

OKO za izložbu u Francuskom paviljonu priprema sedam objekata u kojima razrađuje ljudski vijek referirajući se na Sedam razdoblja ljudskog života William Shakespearea. No, kao i kod svih njenih radova, od kojih neki i okružuju paviljon, reference ovdje ne prestaju. Imaginarna bića, životinje-ljudi, mitovi i riječi pjesama pune karakteristične crteže slojevima značenja čije odmotavanje ovisi o vama.

Francuski paviljon kružna je građevina trostruke podijele prostora koji će se u ovoj instalaciji pretvoriti u šest jasnih cjelina sa središnjom, sedmom, izbočenom, izduženom, krnjom piramidom koja predstavlja završetak. Drveni okviri ispunjeni crtežima dodatno su slikarski obrađeni što se umjetnički nastavlja na njene dosadašnje radove u kojima grafičkim i slikarskim tehnikama intervenira u prostor. Ovi suvremeni asamblaži, inspirirani klasičnim tekstom, u potpunosti su prilagođeni lokaciji za koju su rađeni te reflektiraju trenutačnu društvenu situaciju kroz osobnu umjetničku intervenciju.

Izložba tjedna: "Exquisite growth" umjetnice OKO (фото 1)

I za kraj kao sneak peek dijela onoga što vas čeka jedan od poznatih savjeta Baza Luhrmanna:

…Enjoy your body, 

use it every way you can...

don't be afraid of it, or what other people think of it

it's the greatest instrument you'll ever own…

Izložba se otvara 19. listopada i trajat će do 11. studenog, a u subotu 21. 10. u 18 sati u Francuskom paviljonu OKO i kustosica Marta Kiš pozivaju vas na vodstvo, razgovor i druženje. Više o svemu možete pronaći na Facebook eventu. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više