Search

Izložba tjedna: Ivan Marušić Klif u MMSU

Izložba tjedna: Ivan Marušić Klif u MMSU

Od 18. svibnja

Urednik: A.P.


Image: PR

Izložba Ivana Marušića Klifa u MMSU bit će njegov prvi samostalni nastup u Rijeci

Zauzimajući veći dio izložbenog prostora koji omogućava predstavljanje procesualnih instalacija, koje svoj maksimum postižu u voluminoznim prostornim gabaritima, ovog se puta odlučio predstaviti u nešto drugačijem formatu. Za razliku od većine dosadašnjih izlaganja, dva rada kojima se ovdje predstavlja nisu interaktivna. Nastat će kao dvije zasebne, studijski pripremljene i dovršene cjeline, nastale tijekom nekoliko dana u muzeju.

Zanimajući se za daljnje razvijanje perceptivnih mogućnosti koju elektronička slika nudi, pomak zabilježen u istraživanju osciloskopa, predstaviti će u prvom dijelu izložbenog prostora. Umjesto živog nastupa, postavit će je kao višekanalnu instalaciju, gdje će gledatelji svjedočiti neočekivanoj performativnoj dinamici stvaranja zvuka i slike.

Zanimacija za osciloskop seže u šezdesete godine prošlog stoljeća kada je nekolicina umjetnika radila na adaptacijama elektroničkih uređaja, uvodeći ih u umjetnički jezik i tako stvarajući ono što danas zovemo medijskom umjetnošću. U hibridnoj varijanti danas zastarjele analogne i suvremene digitalne tehnologije, put inovacija Klif i dalje nalazi u igri uštimavanja svojih umjetničkih namjera s nepredvidljivošću slučaja i hardverskim ograničenjima.  Postavljen u fizički prostor kao trokanalna video projekcija, rad u drugom dijelu izložbenog prostora slijedi ideju 3D video mapiranja, gdje audio-vizualni materijal doprinosi osjećaju fragmentirane umnožene stvarnosti, stvarajući privid vremenskog i prostornog diskontinuiteta.

Izložba se otvara u srijedu 18. 5. u 20h i bit će postavljena sve do  2. 6.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više