Search

Izložba tjedna: Jelena Blagović \"Nove samoće\"

Izložba tjedna: Jelena Blagović "Nove samoće"

U Galeriji Forum u Zagrebu

Urednik: A.P.


Image: Jelena Blagović

Izložba Jelene Blagović pod nazivom Nove samoće otvara se 6. rujna 2018. u 20 sati u Galeriji Forum, Teslina 16

Izložba je dio službenog programa 10. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida: Uključene, aktivne, svjesne - ženske perspektive danas. Serija od 12 fotografskih radova kroz arhetipski prizor majke s djetetom, problematizira temu majčinstva, pružajući intimni pogled na različite strahove, sumnje i samopropitivanja s kojima se autorica i njezine bliske prijateljice suočavaju u razdoblju života u kojem planiraju postati majke ili to već jesu.

Jelena Blagović

"Zajedničko svim portretiranim ženama su različite nijanse straha, sveprožimajućeg novog osjećaja odgovornosti i zebnje od gubitka dijela sebe - gubitka mentalne i fizičke slobode (...) Samoća, koju većina žena nauči cijeniti i u njoj uživati tek u odrasloj dobi, s majčinstvom se nepovratno mijenja. Upravo to stanje između uloga, osvještavanje da se rođenjem djeteta i žena iznova formira kao individua, prikazano je kroz ove inscenirane portrete, koji vizualiziraju trenutak odsutnosti i izmijenjene, nove vrste samoće, s kojom se svaka od portretiranih žena suočava. Najčešće unutar vlastitog doma i sama sa sobom." - kazala je autorica. Likovni postav izložbe, uz autoricu, potpisuju Iva Prosoli i Filip Beusan.

Jelena Blagović

Izložba "Nove samoće" ostaje otvorena do 16. rujna, a radno vrijeme Galerije Forum je od ponedjeljka do nedjelje od 10 do 20 sati. Ulaz je slobodan.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više