Search

Izložba tjedna: Boris Boduljak u Galeriji Karas

Izložba tjedna: Boris Boduljak u Galeriji Karas

Izložba skulptura


U utorak je u zagrebačkoj Galeriji Karas otvorena izložba skulptura Borisa Boduljaka „Kanon"

Autor je predstavio svoje istraživanje porijekla univerzalnih kanona kompozicije u mediju skulpture, pročišćenim, geometrijskim oblicima. Ciklus ''Kanon" čine osam skulptura izabranih iz opusa ''Geometrija nije ružna - 34 reciprokla'' te adaptiranih za inkorporaciju u prostor galerije. Skulpture su izvedene u tradicionalnim kiparskim tehnikama i rezultat su istraživanja korijena, nastanka i primjene univerzalne konstante ''φ''. Sam rad i nazivlje ne sadrži religijsko-vjerske korelacije, aluzije i konotacije.

Izložba tjedna: Boris Boduljak u Galeriji Karas (фото 1)

U nedjelju, 22. studenog od 11 do 13 sati autor će posjetitelje osobno voditi kroz izložbu te biti na raspolaganju za eventualna pitanja. Vodstvo se realizira u okviru manifestacije Zagrebački vikend galerija (ZVG), zajedničkog programa 18 zagrebačkih galerija, organizacija, ustanova, ateljea i umjetnika sa željom da produženim radnim vremenom i pratećim događanjima publici tijekom vikenda od 20. do 22. studenog olakšaju pristup umjetnicima, izložbama, i umjetničkim radovima, te da raznovrsnim programima uživo učine dostupnijima izložene umjetničke radove i izložbene prostore.

Izložba tjedna: Boris Boduljak u Galeriji Karas (фото 2)
Izložba će se moći razgledati do 29. studenog, od utorka do petka od 11 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. Od 20. do 22. studenog, u vrijeme održavanja manifestacije Zagrebački vikend galerija, izložba će se moći razgledati po danima: u petak, 20.11. od 11 do 19 sati, u subotu i nedjelju od 11 do 16 sati. Ulaz na izložbu je slobodan.

Izložba tjedna: Boris Boduljak u Galeriji Karas (фото 3)

Izložba tjedna: Boris Boduljak u Galeriji Karas (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više