Search

Izložba tjedna: Diskurzivna bojišnica u galeriji Inkubator

Izložba tjedna: Diskurzivna bojišnica u galeriji Inkubator

Samostalna izložba talentirane Marije Mikulić Bošnjak


Marija Mikulić Bošnjak mlado je ime suvremene osječke umjetničke scene, a osim završenoga Učiteljskog fakulteta, 2011. je godine magistrirala studij likovne kulture na Umjetničkoj akademiji u Osijeku

Marija Mikulić Bošnjak ovom izložbom prezentira nekoliko grupa radova, ostvarenih u nekoliko različitih medija, no ipak ih na stanovit način okupivši, i to na tematskoj razini. Svaki od radova pronalazi svoje narativno ishodište u skupu takozvanih ženskih pitanja, u okviru (suvremene) ženske pozicije, ali i kao jedna od instanci diskurzivnih analiza roda.

Rođena 1983. godine u Slavonskom Brodu gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Godine 2003. upisala je Učiteljski fakultet u Osijeku na kojemu je diplomirala 2008. Studij likovne kulture na Umjetničkoj akademiji u Osijeku je upisala 2006. godine te je 2011. godine stekla zvanje magistre edukacije likovne kulture.

Izložba tjedna: Diskurzivna bojišnica u galeriji Inkubator (фото 1)

Izlagala je na mnogim skupnim izložbama među kojima se ističu Svjetsko biennale studentske fotografije u Novom Sadu (2009.), Starter (2009./10. Osijek, Đakovo, Slavonski Brod, Vinkovci, Požega, Vukovar i Zagreb), 1+1 (2010.) Galerija Kazamat u Osijeku, 22. Slavonsko Biennale (2010./11.) Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku, Foto Starter (2011.) Galerija Makina u Puli; Zavičajni muzej u Rovinju i Kula Lotrščak u Zagrebu; 23. Slavonsko biennale (2012./13.) Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku.

Izložba u galeriji Inkubator ostaje otvorena do 1. svibnja.

Izložba tjedna: Diskurzivna bojišnica u galeriji Inkubator (фото 2)

Izložba tjedna: Diskurzivna bojišnica u galeriji Inkubator (фото 3)

Izložba tjedna: Diskurzivna bojišnica u galeriji Inkubator (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više