Traži

Izložba \"Zaboravljene emocije\" uskoro u HDLU

Izložba "Zaboravljene emocije" uskoro u HDLU

Samostalna izložba kipara Hrvoja Dumančića


Fotografija: Promo

Akademski kipar Hrvoje Dumančić, u sklopu doktorskog istraživanja, predstavit će se zagrebačkoj publici samostalnom izložbom u Domu hrvatskog društva likovnih umjetnika - Galeriji Bačva

Izložba nosi naziv ''Zaboravljene emocije''. Osnovni motiv Dumančićevog umjetničkog rada su konji i konjička skulptura. Na tragu toga, tema izložbe su zaboravljene emocije, ponajprije one iskonske najintenzivnije koje proživljavamo u doba najranijeg djetinjstva, a koje s vremenom potiskujemo duboko u podsvijest i one postaju ''zaboravljene''. Kako bi emocije bile potaknute i kako bi izazvale reakciju, posjetitelji će biti suočeni s nekoliko izazova koje moraju savladati dok ne stignu do centralnog dijela izložbe, monumentalne skulpture konja za njihanje.

Dumančić se kroz svoj dugogodišnji rad etablirao kao autor, ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu gdje je za svoje skulpture konja primio mnogobrojne nagrade i priznanja, a njegov umjetnički potpis je prepoznatljiv i jedinstven. Danas iza sebe ima osebujnu kolekciju radova, a posebna zanimljivost je ta da je njegovu skulpturu kupio i jedan od najpoznatijih francuskih dizajnera parfema Jean-Paul Guerlain, a uspješnu suradnju ostvaruje i s prestižnom Osborne Studio Gallery  iz Londona.

Posjetitelji će imati priliku razgledati izložbu samo dva dana, nakon čega Dumančić nastavlja svoj put prema Francuskoj gdje će početkom rujna predstaviti svoja djela na dvije prestižne izložbe, u Saumuru i Rueil-Malmaisonu.

Nakon svečanog otvorenja izložbe 30. kolovoza u 20 sati,  posjetitelji će imati priliku vidjeti ambijentalnu  skulpturu «Zaboravljene emocije» u Galeriji Bačva samo do 31. kolovoza 2016. godine.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor