Search

Kad kinetička umjetnost dotakne modu

Kad kinetička umjetnost dotakne modu

Izložba "Pokrenuto oko" u Muzeju za umjetnost i obrt

Image: Promo

Od 15. siječnja do 14. veljače u Muzeju za umjetnost i obrt moći ćete razgledati više od 70 eksponata koji prikazuju vrhunce talijanske kinetičke umjetnosti te utjecaj iste na visoku talijansku modu

Muzej za umjetnost i obrt mjesec dana bit će domaćin zanimljive izložbe koja će okupiti vrijedne eksponate koji nam vjerno prikazuju talijansku kinetičku umjetnost od 1950-1970 godina prošlog stoljeća. Radovi velikana kinetičke umjetnosti poput Giovannija Anceschija, Enza Marija, Getulija Alvianija, Alberta Biasija, Marcella Morandinija, Antonija Baressa i mnogih drugih dolaze mahom iz privatnih kolekcija i kolekcija samih autora, što ovu izložbu dodatno čini jedinstvenom prilikom da se na jednom mjestu sagledaju najbolji radovi talijanske kinetičke umjetnosti. Svakako treba istaknuti djela modnog dizajnera Fausta Sarlija na čiji je rad kinetička umjetnost imala veliki utjecaj. 

Ravnatelj Miroslav Gašparović naglasio je da je ova izložba izuzetan povod za ponovni susret s radovima nekih od najznačajnijih talijanskih i europskih umjetnika druge polovine dvadesetog stoljeća, od kojih su mnogi još i danas vrlo aktivni na svjetskoj umjetničkoj sceni.Kad kinetička umjetnost dotakne modu (фото 1)

Kad kinetička umjetnost dotakne modu (фото 2)

Kad kinetička umjetnost dotakne modu (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više