Traži

Kad Klimtove slike ožive...

Kad Klimtove slike ožive...

Stvarni ljudi kao likovi djela najpoznatijeg predstavnika austrijske secesije


Fotografija: Facebook stranica organizacije Lifeball.org,
gustav-klimt.com

Velika europska humanitarna gala večera, Life Ball, održana u Beču, fotografkinji Inge Prader i brojnim modelima poslužila je kao povod da udahnu život u znamenita Klimtova djela i vrlo realistično prenesu (erotičnu) atmosferu Klimtova likovnog stvalaštva

Stvaralaštvo Gustava Klimta povezujemo sa zlatnim dobom Beča na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, periodom u kojem se rađa modernizam, budi umjetnički bunt i u kojem vlada snažna opčinjenost erotikom. A Klimt je u duhu samosvjesnosti i probuđene umjetničke dekadencije na svojim platnima sjedinio naturalističke erotske prikaze, ističući, prije svega, senzualnost žene koju je naglašavao pretjeranim zamršenim dekoracijama. 

Fotografkinja Inge Prader u suradnji s brojnim modelima povodom najveće europske humanitarne gala večere koja se proljetos održala u Beču s ciljem prikupljanja sredstava za borbu protiv AIDS-a i destigmatizacije te bolesti, na scenu je dovela najznačajnija Klimtova djela u živom obliku. Modeli su bili kostimirani i obojeni u zlatnu boju, utjelovljujući remek-djela Klimtova stvaralaštva. Tako su Klimtova platna iz "zlatne faze" sa svom svojom raskoši, isprepletenom senzualnošću i erotikom dobila svoje trodimenzionalno, živo lice. U nastavku pogledajte kako je Inge Prader ovjekovječila živu "Danae", "Beethovenov friz", "Smrt i život" i druge. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor