Search

Kad Klimtove slike ožive...

Kad Klimtove slike ožive...

Stvarni ljudi kao likovi djela najpoznatijeg predstavnika austrijske secesije


Image: Facebook stranica organizacije Lifeball.org,
gustav-klimt.com

Velika europska humanitarna gala večera, Life Ball, održana u Beču, fotografkinji Inge Prader i brojnim modelima poslužila je kao povod da udahnu život u znamenita Klimtova djela i vrlo realistično prenesu (erotičnu) atmosferu Klimtova likovnog stvalaštva

Stvaralaštvo Gustava Klimta povezujemo sa zlatnim dobom Beča na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, periodom u kojem se rađa modernizam, budi umjetnički bunt i u kojem vlada snažna opčinjenost erotikom. A Klimt je u duhu samosvjesnosti i probuđene umjetničke dekadencije na svojim platnima sjedinio naturalističke erotske prikaze, ističući, prije svega, senzualnost žene koju je naglašavao pretjeranim zamršenim dekoracijama. 

Kad Klimtove slike ožive... (фото 1)

Fotografkinja Inge Prader u suradnji s brojnim modelima povodom najveće europske humanitarne gala večere koja se proljetos održala u Beču s ciljem prikupljanja sredstava za borbu protiv AIDS-a i destigmatizacije te bolesti, na scenu je dovela najznačajnija Klimtova djela u živom obliku. Modeli su bili kostimirani i obojeni u zlatnu boju, utjelovljujući remek-djela Klimtova stvaralaštva. Tako su Klimtova platna iz "zlatne faze" sa svom svojom raskoši, isprepletenom senzualnošću i erotikom dobila svoje trodimenzionalno, živo lice. U nastavku pogledajte kako je Inge Prader ovjekovječila živu "Danae", "Beethovenov friz", "Smrt i život" i druge. 

Kad Klimtove slike ožive... (фото 2)Kad Klimtove slike ožive... (фото 3)

Kad Klimtove slike ožive... (фото 4)

Kad Klimtove slike ožive... (фото 5)

Kad Klimtove slike ožive... (фото 6)

Kad Klimtove slike ožive... (фото 7)

Kad Klimtove slike ožive... (фото 8)

Kad Klimtove slike ožive... (фото 9)

Kad Klimtove slike ožive... (фото 10)

Kad Klimtove slike ožive... (фото 11)

Kad Klimtove slike ožive... (фото 12)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više