Search

Kulturno-glazbena događanja u Europi zbog kojih se isplati planirati putovanje

Kulturno-glazbena događanja u Europi zbog kojih se isplati planirati putovanje

Venecija, London, Berlin...


Image: buro247.ru

Kulturna događanja koja će se odviti u naredno vrijeme u poznatim europskim metropolama navest će vas da isplanirate jedno (a možda i nekoliko) vikend putovanja...

Odmor - idealno vrijeme za prikupljanje snažnih dojmova za buduću upotrebu. Svako putovanje je samo po sebi takav dojam, ali promišljeni put i inovativno odabrana mjesta posjete još ga više pojačavaju. Donosimo vam 7 kulturnih događaja u europskim metropolama, kako biste mogli isplanirati putovanje s kojeg ćete se vratiti s još više dojmova, a koje ćete pamtiti za cijeli život.

Izložba "Michael Jackson: On the Wall", London

Kulturno-glazbena događanja u Europi zbog kojih se isplati planirati putovanje (фото 1)

Veliku izložbu posvećenu radu Michaela Jacksona nadgledao je kustos Nacionalne galerije portreta u Londonu, Nicholas Cullinan, koji je bivši kustos Tate muzeja. Ova izložba će se otvoriti za javnost dva mjeseca prije rođendana kralja popa: 29. kolovoza, 2018., kada bi Jackson navršio 60 godina. Od kada je Any Warhol 1982. napravio portret ovog popularnog pjevača, on je postao jedan od najčešće portretiranih izvođača u suvremenoj umjetnosti. Za izložbu je prikupljeno čak 40 portreta, ali i drugih umjetničkih djela koje je on inspirirao.

Predstava "Brodsky / Baryshnikov", Venecija

Kulturno-glazbena događanja u Europi zbog kojih se isplati planirati putovanje (фото 2)

Ovo je izvrsna prilika da odgledate predstavu u kojoj glumac Mikhail Baryshnikov (svima poznat kao Alexandr Petrovsky iz "Seks i grada") čita i proživljava pjesme koje je napisao njegov prijatelj pjesnik Joseph Brodsky. Ova uvijek rasprodana predstava održat će se tri puta u prekrasnom kazalištu La Fenice u Veneciji i to 13., 14. i 15. srpnja ove godine. Venecija je uvijek dobra destinacija za putovanje, a ovoga puta imate priliku upotpuniti ga s odličnom predstavom.

Koncert Jay-Z i Beyonce, Pariz i Nica

Kulturno-glazbena događanja u Europi zbog kojih se isplati planirati putovanje (фото 3)

Superheroji suvremene glazbe, Beyonce i Jay-Z, najavili su novu zajedničku turneju po Europi. Sredinom srpnja nastupat će u Francuskoj i to dva puta: 14. srpnja u Parizu i 17. srpnja u Nici. Ako ste zainteresirani za ovaj koncert, svakako kupite što prije svoje karte jer se doslovno prodaju brzinom munje!

Teatar "Rimini Protokoll", Berlin

Kulturno-glazbena događanja u Europi zbog kojih se isplati planirati putovanje (фото 4)

Poznato švicarsko kazalište "Rimini Protokoll", novu verziju Cargo X  pod nazivom "DO's and DON'Ts" predstavlja putovanje u kombiju s panoramskim prozorom, gdje je ulična scena prizor, a predavač je dijete koje sjedi pored vozača. Ovo će uskoro biti prikazano u Berlinu, a ovo jedinstveno umjetničko iskustvo ne biste trebali propustiti. Bit će prikazivano od 3. do 30. svibnja ove godine.

Bijenale arhitekture, Venecija

Kulturno-glazbena događanja u Europi zbog kojih se isplati planirati putovanje (фото 5)

Svake godine Venecija postaje središte u kojem se okupljaju ljubitelji moderne umjetnosti i arhitekture. Šest mjeseci će trajati izložba koja će slaviti arhitekturu stoga imate vremena isplanirati svoje putovanje u Veneciju. Tema ovog bijenala je "Slobodni prostor", gdje zgrade, priroda i ljudi žive u uzajamnom skladu. Usporedno će se održati i plesni i kazališni bijenal, stoga će Venecija imati nešto za svakoga. Započinje 26. svibnja.

Retrospektiva Marine Abramovich, Firenca

Kulturno-glazbena događanja u Europi zbog kojih se isplati planirati putovanje (фото 6)

U palači Fondacije Strozzi pokazat će se čak 100 nastupa jedne od najvećih umjetnica današnjice - Marine Abramovich. Uz snimke najvažnijih izvedbi, prikupila su se i manje poznata djela ove poznate umjetnice. Općenito, to će istodobno biti "obrazovni program" o porijeklu umjetnosti izvedbe i prekrasno putovanje u Toskanu, gdje ljeto završava tek u studenom. izložba će biti otvorena od 21. rujna do 20. siječnja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više