Search

Louis Vuitton donosi dašak Pariza u Veneciju

Louis Vuitton donosi dašak Pariza u Veneciju

Venecijanski bijenale 2016


Image: buro247.ru

U sklopu ovogodišnjeg Venecijanskog bijenala, moći će se pogledati sve skice, makete i modeli koji su prethodili nastajanju fantastičnog arhitektonskog zdanja fondacije Louisa Vuittona u Parizu

Svi oni koji nisu imali prilike vidjeti arhitektonsko zdanje fondacije Louisa Vuittona, za koju je zaslužan Frank Gehry, smještenoj u francuskoj prijestolnici Parizu, sada će barem djelić toga moći osjetiti u Veneciji. Naime, u sklopu nastupa na ovogodišnjem Venecijanskom bijenalu, najvećoj svjetskoj izložbi suvremene umjetnosti i arhitekture, bit će postavljena i izložba naziva "Fondation Louis Vuitton Building in Paris by Frank Gehry". U sklopu toga moći će se pogledati modeli, skice i makete projekta iza kojeg stoji Gehry Partners Studio kojima pojašnjavaju kreativne i tehničke procese nastajanja strukture i kompozicije neobične zgrade fondacije u obliku staklenih jedara. Osim toga, u sklopu navedenog moći će se pogledati i "Observatory of Light", autora Daniela Burena, a radi se o translucentnoj kolorističkoj instalaciji s bijelim prugama koje se pojavljuju na staklima spomenute fondacije u Parizu, ali i dućanu Louisa Vuittona. 

Louis Vuitton donosi dašak Pariza u Veneciju (фото 1)Louis Vuitton donosi dašak Pariza u Veneciju (фото 2)Louis Vuitton donosi dašak Pariza u Veneciju (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više