Search

Marš iz mog horoskopa!

Marš iz mog horoskopa!

Urednik: A.P.


Skupnom izložbom, Marš iz mog horoskopa!, kustosica Selma Hafizović, kroz radove pet umjetnika prikazuje razvoj identiteta kao pojavu ili rezultat vjerovanja u kapitalističko, razvojno, oblikovanje identiteta. Izlažu umjetnici: Lina Franko, Rebecca Ribichini, Ahren Warner, Adrianna Liedtke i Sofia Albina Novikoff Unger.

Adrianna Liedtke živi i radi u Londonu. Njene misli i postupci određeni su suradnjama. U svom radu istražuje privatne i poslovne odnose empirijski, znanstveno i estetski. Želi poetizirati kontingent veza i potaknuti novi kut gledanja na opće–društvena, politička i filozofska pitanja. Liedtke voli svakodnevnicu, neobične situacije i banalne procese. Do sada je izvela performanse u Düsseldorfer Kunstverein, BANK (Shanghai), Kunstwerke (Berlin), na šumskim osamama i raznim drugim mjestima.

Marš iz mog horoskopa! (фото 1)

Ahren Warner (Oxford, Engleska) piše, fotografira i snima kao dio neprekidnog istraživanja suvremenih mreža globaliziranog potrošačkog društva, želja i subjektivnosti. Posebno se bavi uzajamnom podrškom i nekomunikacijom između emocija i logike, globalizacije i prirodnih resursa, kapitala, ljudi i užitaka i različitih oblika suvremenog anti liberalizma kao i ne-mjesta duboko ukorijenjenih među njima. Iako je Warner određen filozofijom misli, subjektivnosti i političke ekonomije, fasciniran je jazom između takvog razmišljanja i afektivnih iskustava ljudi.

Marš iz mog horoskopa! (фото 2)

Njegov rad često je fluidna mješavina teksta, slike i filma, s time da se tekst pojavljuje u pisanom i govornom obliku, a slika kao fotografija, kolaž ili zamrznuti kadar filma. Warner često dokumentira govor koji je slučajno čuo ili situacije kada je svjedočio manifestacijama strasti, motivacije, moći i kupnje. 2008./09. diplomirao je metodologiju kritike MA na KCL, London; 2009./13. doktorirao je književnost i filozofiju na Queen Mary, London; 2017./21. studira likovne umjetnosti MFA na Goldsmiths, London.

Izložba će se održati u sklopu manifestacije Art Zagreb od 27. do 29.8.2020.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više