Search

Martina Čilić ima odličan novi projekt, a riječ je o posterima za buduće generacije

Martina Čilić ima odličan novi projekt, a riječ je o posterima za buduće generacije

M Posters For Posterity

Image: PR

"Htjela sam nešto lijepo, nenapadno, smirujuće, ali obojeno. Recimo obojeni minimalizam koji bi se lako uklopio u mnoge prostore. Isprintala sam ih, uokvirila, stalno gledala..."

Predstavljamo vam novi projekt Martine Čilić, art direktorice s magisterijem iz Marketinške komunikacije koja posljednjih godina radi kao konzultant za modne i lifestyle brendove, piše kolumne te povremeno stilizira. Devet godina radila je u marketinškim agencijama u Zagrebu kao art direktorica i grafička dizajnerica, imala svoj mali brend majica s printom (Tinimartini), dizajnirala tapete itd. Posljednjih pet godina živi u Danskoj, gdje je dvije godine radila kao Image Director u danskom modnom gigantu, Bestseller. Prošlu jesen završila je kao predavač na RIT, Croatia (američki fakultet, podružnica Rochester Institute of Technology) gdje je jedan semestar predavala New Media Design.

Martina Čilić ima odličan novi projekt, a riječ je o posterima za buduće generacije (фото 1)

"Projekt je nastao vrlo spontano u 3. mjesecu nakon što sam se iz Zagreba ponovno vratila u Dansku. Nisam imala plan, niti sam znala da će nastati niti da ću krenuti s njima u produkciju. Dugo nisam radila grafički dizajn ni u kakvom obliku pošto me posao odveo na modu, art direkciju, fotografiju, strategije što sam i htjela. Inače radim na projektima finalnog uređenja, pišem o tome i naravno strastveno pratim. U to vrijeme u Danskoj sam radila i komunikacijsku strategiju za jedan studio za uređenje interijera.

Mislim da je bilo pitanje vremena kada ću početi stvarati nešto za dom. Nakon Zagreba i odrađenog Fashion Weeka u Kopenhagena, bila sam željna nečeg novog. Moj život u Danskoj je puno mirniji, nego u Zagrebu što mi ostavlja dovoljno vremena da se fokusiram na stvari koje želim raditi.Krenula sam zapravo u dizajn tekstilnih uzoraka i na kraju napravila oboje - i postere i dosta printeva za tekstil. Ponovno mi se svidjelo vizualno stvarati. Mislim da je krivac i novi iMac koji sam tada kupila i to namjerno manji jer sam stalno u pokretu i često na putu. Doslovno dizajniram u krevetu, bez miša ili pada." otkrila nam je Martina Čilić kako je došlo do stvaranja projekta.

Martina Čilić ima odličan novi projekt, a riječ je o posterima za buduće generacije (фото 2)

O posterima
"Htjela sam nešto lijepo, nenapadno, smirujuće, ali obojeno. Recimo obojeni minimalizam koji bi se lako uklopio u mnoge prostore. Isprintala sam ih, uokvirila, stalno gledala. Htjela sam vidjeti hoće li mi dosaditi i je li to nešto što bih trajno imala. Prošli su test, još uvijek mi se sviđaju, čak sam dva sebi ostavila. Posteri su crtani u Adobe Illustratoru. Inspiraciju i oblike krivulja vuku iz keramike koja me okružuje, ali naravno i svega vizualnog što "progutam" od mode i interijera. Još uvijek sam ovisnik o časopisima. Printani su digitalno na super kvalitetnom art papiru, Hahnemühle (200g), u formatu 61X91 cm. Namijenjeni su svima - mladima, starima, za stanove, javne prostore, restorane, hotele. Trenutno je u planu posebna edicija za jedan boutique hotel u Zadru. Riječ je o suradnji s arhitekticom Dubravkom Kokanović koja radi na njegovom uređenju i to, naravno, neće biti u prodaji."

Martina Čilić ima odličan novi projekt, a riječ je o posterima za buduće generacije (фото 3)

Sljedeći korak
"Nova serija postera, vjerojatno nešto manjih formata i drugačijeg kolorita. Voljela bih proširiti suradnje s arhitektima i raditi na posebnim projektima. U planu su tanjuri koji su već dizajnirani, no ne znam tajminge s obzirom na to da ću sada život dijeliti između tri zemlje. Naime, selim se u Njemačku gdje počinjem raditi za jedan priznati modni brand."

Cijene i kako naručiti
Mogu se vidjeti i naručiti preko Facebook stranice M Posters ili kao i sve danas, preko Instagrama. Cijena je 370 kn plus poštarina.

Martina Čilić ima odličan novi projekt, a riječ je o posterima za buduće generacije (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više