Search

Multimedijalna izložba Matije Čopa i Vanje Šolina u galeriji Kranjčar

Multimedijalna izložba Matije Čopa i Vanje Šolina u galeriji Kranjčar

"Paralaksa"

Image: PR

Izložba će biti kombinacija originalnih modnih objekata Matije Čopa te fotografija velikih formata i video radova fotografa Vanje Šolina

Ovog četvrtka, 10. prosinca, s početkom u 19 h, u zagrebačkoj galeriji Kranjčar otvara se zanimljiva multimedijalna izložba "Paralaksa", nastala kao suradnja mladog i već vrlo uspješnog dizajnera te renomiranog zagrebačkog fotografa sa stalnom adresom u Londonu. Projekt "Paralaksa" nastao je na bazi diplomskog rada Matije Čopa "OBJECT 12-1/13-5", a inicijalna suradnja dvojice kreativaca započela je 2013. godine. Osim što ih povezuje sličan pristup u rješavanju konceptualnih problematika u području mode, obojica su učenici londonske umjetničke scene. Matija trenutno pohađa poslijediplomski studij na Royal College of Arts, dok je Vanja odradio studij fotografije na University of the Arts London (London College of Communication). Umjetnički senzibilitet i istraživalački nagon koji nose u sebi dodatno se uobličio i izbrusio na tim londonskim adresama.

Multimedijalna izložba Matije Čopa i Vanje Šolina u galeriji Kranjčar (фото 1)

Multimedijalna izložba Matije Čopa i Vanje Šolina u galeriji Kranjčar (фото 2)

Ovim zajedničkim projektom, pod radnim nazivom "Paralaksa", Matija i Vanja pokušavaju na konceptualan način povezati arhitekturu i povijest te kroz modno oblikovanje multimedijalnim alatima ukazati na dubinski odnos nacionalnog naslijeđa (Šibenska katedrala) i završnog proizvoda, Matijinih modnih komada.

Multimedijalna izložba Matije Čopa i Vanje Šolina u galeriji Kranjčar (фото 3)

Fotograf zaokružuje fazu projekta vizualima mode, nakita i arhitekture. Cijela priča kroz metodu dekonstrukcije dobiva posve novu dimenziju u interpretaciji modne fotografije, koja je usko povezana s arhitekturom, nacionalnim naslijeđem i njihovim značenjem kao elementarnim sjemenom umjetničkog stvaralaštva. Izložbu ćete moći pogledati do 8. siječnja 2016.

Multimedijalna izložba Matije Čopa i Vanje Šolina u galeriji Kranjčar (фото 4)

Multimedijalna izložba Matije Čopa i Vanje Šolina u galeriji Kranjčar (фото 5)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više