Search

Muzej na otvorenom dobio je bistu Davida Bowieja

Muzej na otvorenom dobio je bistu Davida Bowieja

U dvorištu zagrebačke Beertije


Image: Marija Gaura

Povodom rođendana Radija 101, u dvorištu popularne Beertije u Hatzovoj ulici, tamošnji Tematski park rock'n'rolla dobio je još jedan eksponat, skulpturu Davida Bowieja...

Nedavno preminuli velikan svjetske glazbe tako se pridružio Ramonesima, Joeu Strummeru, Nicku Caveu, Amy Winehouse, Jimmyju Hendrixu, Iggy Popu, instalaciji Queens of the rock'n'roll koju čine Debbie Harry, Patti Smith i Skin iz Skunk Anansie, Jack White, te još jednoj instalaciji s deset top bandova današnjice, nazvanoj "Bands of the Decade". Sve su skulpture izrađivali važni umjetnici poput Nedjeljka Mikca-Caka ili Borisa Leinera, a svoju drugu bistu u tematski park u Hatzovoj, postavlja akademski kipar Alen Novoselec. On je, naime, napravio i bistu Iggyja Popa, a 20. svibnja postavio i bistu Davida Bowieja.

Muzej na otvorenom dobio je bistu Davida Bowieja (фото 1)
Dražen Goreta, iz Tvornice kulture idejni je tvorac projekta Muzeja na otvorenom. Tematski rock'n'roll park nagovijestio je do jeseni i nova umjetnička djela. "Zaista nas je puno umjetnika ove godine napustilo, no čini mi se da je David Bowie ipak prvi izbor. Velika je želja napraviti i Lemmyja Kilmistera, a dugujemo spomenik i Dinu Dvorniku i Vladi Divljanu. Na listi velikana koje publika želi vidjeti ovdje su i živuće legende, ali i preminule rock ikone.", kazao je Goreta. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više