Traži

Na putovanjima volite posjećivati muzeje? Onda trebate znati za ovih 11 novih koji se otvaraju u 2019.

Otvaraju se diljem svijeta


Fotografija: The Spaces

Za sve ljubitelje umjetnosti 2019. bit će plodna godina. Ako ste vi jedni od onih koji na svojim putovanja vrijeme vole posvetiti i provesti u muzejima, onda će vas ova informacija sigurno zanimati, posebice ako prema tome odabirete i svoje destinacije. Naime, 2019. će obilježiti niz otvorenja novih muzeja od Hong Konga, preko Dohe do New Yorka, koji će vas sigurno svojim postavima inspirirati i očarati. O kojima je točno riječ i gdje se otvaraju donosimo vam u nastavku. Pa, ako uskoro planirate posjetiti neki od ovih gradova, onda ste upravo dobili motiv više da se na taj pothvat konačno i odlučite… 

 

Hood Museum of Art, New Hampshire

Na putovanjima volite posjećivati muzeje? Onda trebate znati za ovih 11 novih koji se otvaraju u 2019. (фото 1)

U pitanju je muzej u sklopu jednog kampusa čiji će se prostor udvostručiti. Bit će tu puno novih prostorija, galerija i posve novih postava. Otvara se krajem siječnja. 

National Museum of Qatar u Dohi

Na putovanjima volite posjećivati muzeje? Onda trebate znati za ovih 11 novih koji se otvaraju u 2019. (фото 2)

Svoja vrata otvorit će 28. ožujka, a svoju pažnju već privlači svojom arhitekturom. Naglasak je na baštini i kulturnom nasljeđu lokaliteta na kojem se nalazi, na čemu je i temeljena vizija ovog muzeja. 

West Bund Art Museum u Šangaju

Na putovanjima volite posjećivati muzeje? Onda trebate znati za ovih 11 novih koji se otvaraju u 2019. (фото 3)

S povećanjem broja kolekcionara u Kini, pojavila se potreba i za novim muzejom. Riječ je o novom muzejskom prostoru koji će ujedno surađivati i sa svjetski poznatim muzejima čime će postave redovito predstavljati. 

Bauhaus Museums u Weimaru i Dessauu

Na putovanjima volite posjećivati muzeje? Onda trebate znati za ovih 11 novih koji se otvaraju u 2019. (фото 4)

Riječ je o dva muzeja koja se otvaraju u dva njemačka grada, a naglasak je na Bauhaus školi za arhitekturu i primijenjenu umjetnost u Njemačkoj (1919.-1933.), gdje nastaju pokušaji ostvarenja sinteze autonomne umjetnosti i oblikovanja upotrebnih predmeta - dizajn. Upravo tome će muzej biti i posvećeni. I dok se prvi otvara na proljeće, za drugi će se morati pričekati do rujna. 

The Shed u New Yorku

Na putovanjima volite posjećivati muzeje? Onda trebate znati za ovih 11 novih koji se otvaraju u 2019. (фото 5)

Riječ je o jednom od najneobičnijih prostora koji će zaživjeti u funkciji muzeja čije se otvorenje planira za proljeće. Ono što će itekako biti impresivno jest izgled samog objekta. 

Statue of Liberty Museum u New Yorku

Na putovanjima volite posjećivati muzeje? Onda trebate znati za ovih 11 novih koji se otvaraju u 2019. (фото 6)

Nakon uragana Sandy koji je na tom području uzrokovao niz problema, ova nova galerija bit će otporna na poplave i snažne vjetrove. Novi muzejski prostor će se protezati na čak 2.500 četvornih metara, a otvara se u svibnju. 

MoMA expansion u New Yorku

Na putovanjima volite posjećivati muzeje? Onda trebate znati za ovih 11 novih koji se otvaraju u 2019. (фото 7)

U pitanju je ekspanzija postojećeg prostora u smislu galerija i komercijalnih segmenata. Karakterizirat će ih promijenjeni protok muzejskih prostora što će samo razgledavanje učiniti intimnijim, a pritom primiti i više posjetitelja. Otvorenje se planira za ljeto. 

Academy Museum of Motion Pictures u Los Angelesu

Na putovanjima volite posjećivati muzeje? Onda trebate znati za ovih 11 novih koji se otvaraju u 2019. (фото 8)

Filmski muzej svoja vrata konačno otvara ovo ljeto, a imat će oblik velike kugle koja će biti implementirana i na postojeće mjesto bivšeg trgovačkog centra. Osim galerijskog prostora, svi filmoljupci imat će na raspolaganju i niz suvenirnica te popratnog sadržaja. 

K11 Musea u Hong Kongu

Na putovanjima volite posjećivati muzeje? Onda trebate znati za ovih 11 novih koji se otvaraju u 2019. (фото 9)

U pitanju je hibridni lanac muzeja koji će priliku dati lokalnim umjetnicima i svim zainteresiranim kupcima omogućiti još veći izbor dosad neviđenih umjetnina i radova. Otvorenje se planira za jesen. 

Science Museum u Londonu

Na putovanjima volite posjećivati muzeje? Onda trebate znati za ovih 11 novih koji se otvaraju u 2019. (фото 10)

Ovdje se radi samo o proširenju kvadrature s obzirom na povećanje postava koji uključuje niz dodatnih otkrića i kolekcije lijekova. U središtu pozornosti bi trebala biti i brončana figura kanadskog umjetnika Ricka Genesta. Otvorenje će se dogoditi na jesen. 

China Dune Art Museum u Bohai Bayju u Kini

Na putovanjima volite posjećivati muzeje? Onda trebate znati za ovih 11 novih koji se otvaraju u 2019. (фото 11)

Ovaj fenomenalan muzejski projekt otvara se tek krajem godine, a njegova specifičnost je lokacija, odnosno pješčane dine uz more na kojima se nalazi. 

Napišite komentar