Search

Najočekivanija fotografska izložba godine stiže u Zagreb, Brigitte Lacombe priprema pravu poslasticu za ljubitelje filma

Najočekivanija fotografska izložba godine stiže u Zagreb, Brigitte Lacombe priprema pravu poslasticu za ljubitelje filma

Sjajni radovi francuske umjetnice

Tekst: L.L.

Image: Brigitte Lacombe,
SFF

Francuska fotografkinja koja već dugi niz godina živi i radi u New Yorku, ovog će rujna izložbu svojih fotografija poznatih i slavnih predstaviti domaćoj publici. Riječ je o Brigitte Lacombe, jednoj od najcjenjenijih svjetskih fotografkinja, čija će izložba pod nazivom "Cinema/Portraits" biti predstavljena u Francuskom paviljonu u periodu od 13. do 28. u Francuskom paviljonu.

Posjetitelji će tako moći uživati u 40 odabranih fotografija rijetkih i intimnih trenutaka nekih od najvećih zvijezda današnjice koje pak potječu iz njezine dugogodišnje suradnje s utjecajnim filmskim autorima, otkrivajući na taj način pogled iznutra kada je u pitanju svijet kinematografije. Sve su fotografije snimljene u period od 1975. do 2017. godine.

 

Najočekivanija fotografska izložba godine stiže u Zagreb, Brigitte Lacombe priprema pravu poslasticu za ljubitelje filma (фото 1)

Fotografkinja Brigitte Lacombe svoju je karijeru započela još 1975. kada je fotografirala na setu filma "Svi predsjednikovi ljudi" Alana J. Pakule, a ubrzo nakon toga počeli su se redati poslovi koji su uključivali rad na filmovima kao što su "Bliski susreti treće vrste" i "Fellinijev Casanova". Također, radila je s redateljima poput Martina Scorsesea, s kojim surađuje posljednjih 25 godina na svim njegovim projektima, Anthonyja Minghelle, Quentina Tarantina i Wesa Andersona te sa zvijezdama kao što su Robert De Niro, Tilda Swinton, Leonardo DiCaprio, Meryl Streep i Cate Blanchet. Upravo zato, bit će zanimljivo vidjeti fotografije snimljene na setovima nekih od najuspješnijih filmova današnjice i još neotkrivena lica zvijezda koje toliko obožavamo gledati na filmskim platnima.

Radovi Brigitte Lacombe do sada su izloženi u PHILLIPS Galeriji s New Yorku, Parizu i Londonu, šangajskom centru fotografije, u Sotheby’s Galeriji u Londonu i Qatar muzeju u Dohi. Njezine fotografije također možete vidjeti u medijima poput Vanity Faira, New Yorkera, Harper’s Bazaara i New York Timesa, a surađivala je i na brojnim reklamnim kampanjama s brendovima kao što su Dior, Prada, Rolex, Armani, Hermes i Lancome. Prije zagrebačkog izdanja, izložbu mogu pogledati i posjetitelji 25. izdanja Sarajevo Film Festivala.

Najočekivanija fotografska izložba godine stiže u Zagreb, Brigitte Lacombe priprema pravu poslasticu za ljubitelje filma (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više