Search

Nevjerojatne staklene figure preuzele njujorški Lincoln Center

Nevjerojatne staklene figure preuzele njujorški Lincoln Center

Djelo umjetnika Dustina Yellina


Image: Andy Romer Photography za New York City Ballet

U predvorju Lincoln Centra, točnije u prostoru teatra imena David H. Koch, pažnju su zaokupile nevjerojatne staklene skulpture

Francuski slikar i skulptor, Dustin Yellin, koji trenutačno živi i stvara u New Yorku, postavio je 15 nevjerojatnih staklenih skulptura u koje su se uvukle tisuće pažljivo raspoređenih kolaža. Skulpture su evoluirale iz umjetnikove umjetničke serije naziva "Psychogeographies" koje je započeo još 2011. godine, a nastale su izrezivanjem detalja iz knjiga povijesti umjetnosti, časopisa, rječnika i plesne literature koji su zatim pažljivo slagani u puzzle, oblikujući prekrasne 3D plesne figure.

Nevjerojatne staklene figure preuzele njujorški Lincoln Center (фото 1)

Izrada svake skulpture koja teži i do 1400 kg, trajala je gotovo godinu dana, a osim samog umjetnika, u kreiranju ovih zadivljujućih statua sudjelovala su i četiri asistenta. Izložbom se obilježava treća godina održavanja umjetničkog programa koji angažira suvremene umjetnike za čiju je organizaciju zaslužna plesna trupa New York City Ballet, a s obzirom na činjenicu kako 80 do 90 posto posjetitelja izložbi nikada nije pogledalo baletnu predstavu, NYCB se nada da će im upravo ove skulpture pobuditi znatiželju za ovom prekrasnom plesnom umjetnošću.

Nevjerojatne staklene figure preuzele njujorški Lincoln Center (фото 2)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više