Search

Nova izložba u londonskoj Saatchi Gallery posvećena ženama

Nova izložba u londonskoj Saatchi Gallery posvećena ženama

Započinje 13. siječnja


Image: Promo

Najveća umjetnička galerija posvećena suvremenoj umjetnosti ovaj će mjesec biti domaćin izložbe "Champagne Life" koja će prikazati samo radove ženskih umjetnica

O svijetu umjetnosti mnogo zna Charles Saatchi, pa stoga ne čudi da je upravo on doveo na scenu neke od mnogih priznatih umjetnica današnjice kao što su Tracey Emin, Paula Rego i Sarah Lucas. Ovaj trgovac umjetnina u siječnju se nakon mnogo godina odlučio vratiti na "žensku" temu te će povodom 30. obljetnice postojanja galerije 13. siječnja ugostiti izložbu pod nazivom "Champagne Life" koja će sadržavati radove isključivo ženskih umjetnica. Bit će prikazano ukupno četrnaest radova iz cijelog svijeta, a snažna poruka ove izložbe je aktivan položaj žena u suvremenoj umjetnosti, ali još uvijek nedovoljno cijenjen.

Prema rezultatima Saatchi Gallery na glavnim aukcijama samo osam posto prodaje čine radovi žena i važno je istaknuti da je najskuplje djelo ikad prodano, koje potpisuje japanska umjetnica Yayoi Kusama, procijenjeno na sedam milijuna američkih dolara, dok je za usporedbu popularna skulptura Jeffa Koonsa prodana za vrtoglavih 58 milijuna američkih dolara. Ironično, naziv izložbe preuzet je upravo od jednog od eksponata umjetnice Julie Watchel, a bit će otvorena sve do 6. ožujka 2016. godine. 

Mequitta Ahuja "Rhyme Sequence: Wiggle Waggle", 2012

Julia Wachtel "Champagne Life", 2014

Seung Ah "Paik Autolandscape", 2012-2113

Alice Anderson "Fort Da", 2011

Stephanie Quayle "Two Cows", 2013

Related articles

Buro 24/7 Selection

više