Search

Očaravajući kolaži Ernesta Artille

Očaravajući kolaži Ernesta Artille

Izložba 'Ljepota u isječcima' u Sankt Peterburgu

Tekst: BURO.


Nedavno smo vam predstavili radove španjolskog umjetnika Ernesta Artilla, i tada smo ga još nazvali "novo ime u umjetnosti i modi". U međuvremenu, radovi ovog umjetnika oduševili su mnoge, a nisu izostale niti izložbe. Tako će ovog ljeta Artillo otvoriti izložbu „Ljepota u isječcima“ u Sankt Peterburgu.

Od 19. srpnja do 2. listopada u prostoru 'Tajga' bit će izloženi njegovi najkarakterističniji radovi, ali i nekoliko sasvim novih kolaža, izrađenih posebno za njegovu prvu izložbu u Rusiji. Ernesto će u sjevernoj prijestolnici osobno predstaviti svoju izložbu, i po završetku otvorenja gosti će moći pogledati kratki film o izradi njegovih kolaža. Osim toga, više o Artillu moći će se čuti na njegovom predavanju u 'Centru Adelante' 24. srpnja.

Očaravajući kolaži Ernesta Artille (фото 1)

„Nesavršenost me oduševljava“ - kaže dvadesetpetogodišnji umjetnik kolaža Ernesto Artillo - „upravo zato u punom smislu režem tu estetiku koju smo navikli smatrati idealnom i koja obično privlači i mene - u modi, u tradiciji, u stilu života. Zato mi je i došlo da rasiječem lice Davida...“. Artillo razbija ljepotu na dijelove, i iz njenih fragmenata gradi nešto novo. On ne lijepi detalje svojih kolaža, već ih dodaje jedne na druge, i kada se uvjeri da je sve sjelo savršeno, napravi fotografiju kolaža.

Očaravajući kolaži Ernesta Artille (фото 2)

„Kolaž mi dozvoljava da se osjećam slobodnije. Ta mogućnost da se moja neutaživa težnja slomi ili podere, to je ono što sve postavlja na svoje mjesto.“ Prema riječima Artilla, ta mu tehnika dopušta da razbije predmet (najčešće fotografije koje je sam snimio) na dijelove, da bi od njih uspostavio novi red.

Mladog Španjolca kritičari već nazivaju Michelangelom ili Tizianom modne industrije. U svojim se kolažima Artillo okreće k renesansi i moderni, flamenco plesu, glazbi i tradiciji španjolskog juga, osobito njegove rodne Malage.

Očaravajući kolaži Ernesta Artille (фото 3)

Očaravajući kolaži Ernesta Artille (фото 4)

Očaravajući kolaži Ernesta Artille (фото 5)

Očaravajući kolaži Ernesta Artille (фото 6)

Očaravajući kolaži Ernesta Artille (фото 7)

Očaravajući kolaži Ernesta Artille (фото 8)

Očaravajući kolaži Ernesta Artille (фото 9)

Očaravajući kolaži Ernesta Artille (фото 10)

Tekst: S.P./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više