Search

Odabrane su najbolje fotografije na svijetu, neke od njih zaista su zadivljujuće

Odabrane su najbolje fotografije na svijetu, neke od njih zaista su zadivljujuće

Morate ih vidjeti!

Tekst: L.L.


Image: Florian Ledoux,
"Sea of Ice"

Fotografski portal u sklopu koje korisnici mogu koristiti i istoimenu aplikaciju, The Agora Review, proglasio je pobjednika svog godišnjeg natjecanja za najbolju fotografiju. Osim toga, ista je platforma, ove godine po prvi put, proglasila i najbolju fotografiju Instagrama.

Pobjedu za fotografiju godine uvjerljivo je odnio Michael Aboya za fotografiju koju je nazvao "Songs Of Freedom", a ujedno je i dobitnik 25 tisuća američkih dolara koji su mu zatim uručeni početkom studenog u Barceloni. Njegova fotografija prikazuje dječake koji se zabavljaju svirajući glazbu, a sam fotograf rekao je kako smatra da ista na savršen način opisuje pojam slobode i pripadanja.

Michael Aboya, "Songs Of Freedom"

Najbolja fotografija Instagrama pripada pak Keiichiju Nakamuri, nazvao ju je "Forgein business man" i prikazuje poslovnog čovjeka, kako ga je nazvao sam fotograf, koji ulazi u maglu u ruci držeći torbu.

Inače, fotografsko natjecanje The Agora Review slovi za jedno od najvećih takve vrste na svijetu. Natječaj je trajao devet mjeseci, prijavljeno je više od 130 tisuća fotografija iz nešto manje od 200 država, a neke izgledaju zbilja spektakularno. Među pedesetak finalista našle su se fotografije nevjerojatnih pejzaža, genijalnih portreta i čuda prirode na dosad nezabilježen način. U nastavku donosimo pobjedničku, ali i neke od najljepših fotografija ovogodišnjeg izdanja natjecanja.

Keiichi Nakamura, "Forgein business man"

 

Hugo Healy, "Veins of Earth"

 

Clement Eastwood, "Echoes of the Unknown"

 

Bimo Pradityo, "Under the light making batik crafts"

 

Ling Ling, "Run and fun"

 

Pranab Basak, "Colors of life"

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više