Search

OKO i Severina zajedno u zanimljivom performansu

OKO i Severina zajedno u zanimljivom performansu

17. lipnja, u Laubi

Urednik: Tina Kovačiček

Image: PR

Lauba predstavlja – OKO & Severina: NO ROOT, NO FRUIT

Lauba – Kuća za ljude i umjetnost predstavlja najnoviji projekt iz ciklusa "Hrvatska umjetnost danas". Format koji je postao zaštitni znak Kuće Laube po prvi put predstavlja jedan performans. "No root, no fruit" naziv je zajedničkog performansa OKO i Severine. Upravo činjenica da se bave dvama različitim medijima nije bila njihova razlika, već je postala veza jer je objema bilo postavljeno isto pitanje. Jedna samo pjeva, a druga samo crta – zar ne?

So..... you are ONLY drawing?

Ljudi su skloni predrasudama i definiranju drugih oko sebe. Skloni su odlučivati u tuđe ime, iznositi mišljenje o stvarima za koje ih nitko nije niti pitao.

Predrasude bole. I iako te rečenice i poglede pokušavamo ignorirati, riječi se zavuku negdje duboko u nas, slabimo jedni druge potpuno nepotrebno ostajući tako na razini pojedinca, ne shvaćajući da u zajednici ipak jesmo jači.

Generacije i generacije gena prije nas proživjele su čitave živote skupljajući iskustva i rastući do novih razina i baš zato, kad se te bolne riječi pokušaju uvući u našu unutrašnjost, treba znati kako ih blokirati. Svojim životom želim odati počast svim generacijama gena prije mene. Želim odati počast svojim bakama koje su bile snažne žene, odajem počast svojoj majci koja je još uvijek snažna žena. Između ostalog, jer mi svakodnevno daje primjer kakva trebam biti, koliko snage i iskrenosti može postojati u jednom biću i koliko nam to snage zauzvrat daje.

Stay true to yourself, and everything else will line up.

(OKO, preuzeto iz izjave umjetnice)

OKO i Severina zajedno u zanimljivom performansu (фото 1)

Stoga, posjetite Laubu, 17. lipnja, 2015. i pogledajte što se sprema od 21:00. Cijena ulaznice je 30 kuna dok je za članove ulaz besplatan.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više