Search

Osobne stvari slavne Fride Kahlo na izložbi u Londonu

Osobne stvari slavne Fride Kahlo na izložbi u Londonu

Izložba fotografija u galeriji Michael Hoppen


Image: buro247.ru

U periodu od 14. svibnja do 12. srpnja londonska galerija Michael Hoppen ugostiti će seriju fotografija pod nazivom "Frida by Ishiuchi Miyako" koju će obožavati svi ljubitelji lika i djela legendarne Fride Kahlo

Japanski fotograf Ishiuchi Miyako još je prije deset godina, prilikom svog posjeta muzeju Fride Kahlo u četvrti Coyacan gdje je živjela u Mexico Cityju, uspio napraviti seriju fotografija Fridinih osobnih predmeta. Frida Kahlo preminula je 1954. godine, a njezin muž Diego Rivera je u kupaonicu njihove kuće u kojoj su živjeli, tzv. Blue House, stavio pod ključ brojne osobne predmete koji su joj pripadali. Naredio je da se mogu otključati tek 15 godina nakon njegove smrti. Brojni predmeti slavne meksičke slikarice bili su zaključani sve do 2004. godine kad ih je uspio fotografirati Ishiuchi Miyako. Ovo je izložba o njezinim osobnim i voljenim predmetima, od naočala do rukom oslikanih korzeta.

Frida je uvijek s posebnom pažnjom i poštovanjem postupala sa svojim predmetima, oslikavajući ih te unoseći mističnu simboliku u njih kroz svoje ilustracije.

Osobne stvari slavne Fride Kahlo na izložbi u Londonu (фото 1)

Osobne stvari slavne Fride Kahlo na izložbi u Londonu (фото 2)

Sam fotograf Ishiuchi Miyako o izložbi je rekao: "Frida je oduvijek privlačila pozornost neobičnošću, ali je i pokazivala ide ukorak s komercijalnom stranom svog života, i to me pogodilo i inspiriralo." Magnetskom privlačnošću kakvom je i sama zračila, odiše i ova zbirka osobnih predmeta Fride Kahlo. Svakako vam preporučujemo da ne zaobiđete galeriju Michael Hoppen ako posjetite London do 12. srpnja, do kad je izložba otvorena.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više