Search

Osvanuo novi mural s potpisom Banksyja koji služi kao podsjetnik da ljubav čeka iza ugla

Osvanuo novi mural s potpisom Banksyja koji služi kao podsjetnik da ljubav čeka iza ugla

Grafit se pojavio uoči Valentinova

Tekst: D.M.


Image: Instagram

Usred noći, kako to inače biva kada su u pitanju djela misterioznog uličnog umjetnika, u Bristolu, na jugu Ujedinjenog Kraljevstva, se pojavio mural djevojčice koja je iz praćke ispucala crvene ruže. Kao da su od kakve viskozne mase, umjetne ruže razlijepljene po uglu kuće u bristolskom Barton Hillu dočekale su mještane na dan ususret Valentinova – slučajno ili ne, 13. veljače je datum kada se rodio Edwin Simons, vlasnik kuće na kojoj se djelo pojavilo, a jučer je proslavio 67. rođendan.

Osvanuo novi mural s potpisom Banksyja koji služi kao podsjetnik da ljubav čeka iza ugla (фото 1)

Iako je djevojčica u tehnici grafita, slična onoj u radu "Baloon Girl", naslikana u stilu po kojem je Banksy poznat, svjedoci su potvrdu da se radi o njemu dobili tek dan nakon, u sitne sate 14. veljače kada je objavio fotografiju murala na svom Instagramu. Vičan dosjetljivim narativima, Banksy nas podsjeća kako ponekad trebamo škicnuti iza ugla jer nas baš tamo čeka ljubav.

Obitelj Simons navodno planira obložiti rad, kojem su građani nadjenuli ime "Valentine's Banksy", staklom.

"Ovog vikenda očekujemo oluju Dennis pa moramo smisliti kako ćemo sačuvati ovo djelo od uništenja“, izjavio je Simons za britanski magazin Mirror.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više