Search

\"Otok za ponijeti\" je suvenir koji nas je oduševio

"Otok za ponijeti" je suvenir koji nas je oduševio

Kipar Luka Mimica


Image: Promo

Island2go je suvenir koji krije hrpicu morskog žala prelivenog smolom koja stvara otok i svaki od njih sastavljen je od elemenata karakterističnih za određeno mjesto

Magistar kiparstva iz Splita, Luka Mimica, umjetnik je koji se izdvojio svojim domišljatim i jedinstvenim suvenirom naziva Island2go ili "Otok za ponijeti". Autorski suvenir izrađen od epoksidne smole plod je Lukina trogodišnjeg proučavanja i eksperimentiranja s tim materijalom, a inspirirao ga je zato što s njim može vjerno "oponašati" more. Ideje su se samo nadograđivale tako da danas ni ne stiže napraviti sve što je zamislio. Sam suvenir nastao je tako što je maksimalno pojednostavio stvari i za izradu koristi samo smolu i "pržinu", koju je dosad skupljao na plažama omiške rivijere, plaže Kutleša u Mimicama ili na Braču. Otkrio nam je kako najčešće voli skupljati po noći kako bi izbjegao dodatna pitanja ili pak začuđene poglede.

"Otok za ponijeti" je suvenir koji nas je oduševio (фото 1)

Luka planira izrađivati određene otoke koji su u biti sastavljeni s izvornom materijom tog istog otoka. Tako bi npr. Brač krasio prosijani Zlatni rat. Zbog načina rada svaki primjerak je neponovljiv, što ga čini doslovno jedinstvenim suvenirom. Svoj hiperrealizam uglavnom crpi iz mora, rijeka, imotskim jezerima, rječicama, ali nam je otkrio da se neće zaustaviti samo tome. Luka izrađuje skulpturice i po narudžbi, a nedavno je angažiran i za uređenje najmodernije kuće na Braču kojoj je elegantno dodao svoj pečat i "miris" otoka. Jednostavno nije mogao odoljeti izazovu i krenuo je raditi nešto totalno izokrenuto. Radio je velike formate morske površine, ali gledane iz "riblje perspektive", pa tako iz radova obješenih okomito na zidu iskaču kobilice brodova, ribarski alati, trup slona, pa i pomorska bitka Ben Hura. Cilj mu je omasoviti proizvodnju, ali jedino pod uvjetom da zadrži kvalitetu i unikatnost svakog pojedinog primjerka i tada ih planira plasirati u konceptualne dućane turističkih destinacija. Nas je oduševila ideja da otok možemo ponijeti kući, vjerujemo da će i vas. Lukine radove možete pogledati na njegovoj službenoj Facebook stranici. 

"Otok za ponijeti" je suvenir koji nas je oduševio (фото 2)

"Otok za ponijeti" je suvenir koji nas je oduševio (фото 3)

"Otok za ponijeti" je suvenir koji nas je oduševio (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više