Search

Otputujte u Beč na izložbu Henrija de Touluse-Lautreca

Otputujte u Beč na izložbu Henrija de Touluse-Lautreca

"Henri de Touluse-Lautrec: The Path to Modernism"


Image: Kunstforum Wien

Za sve koji vole s vremena na vrijeme otputovati u Beč kako bi pogledali poneku izložbu - Kunstforum Wien do 25. siječnja drži otvorenom retrospektivu Henrija de Touluse-Lautreca

Najveća je to retrospektiva ikad organizirana u Austriji, povodom 150. godišnjice rođenja poznatog umjetnika. Lautrec je u povijesti umjetnosti najpoznatiji po stvaranju plakata šarolikog noćnog života pariškog Montmartrea krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Ti su mu radovi, koji uključuju likove poznatih pjevačica, kabaretskih plesačica, programa Moulin Rougea i sličnih klubova, donijeli međunarodnu slavu, a bečka retrospektiva sve će posjetitelje uputiti i u neke druge, manje poznate radove. Njima je kroz prigušene boje prikazao svu istančanost promatranja ljudske psihologije, a radovima olovkom istraživao karakter subjekta. Kroz svoju je naglašenu različitost prikazivao jasnu podvojenost umjetničkog svijeta na razmeđu dva tisućljeća, a ova izložba trudi se iluminirati nove poglede na stvaralaštvo jednog od velikih likovnih protagonista na samom početku europskog modernizma.

Otputujte u Beč na izložbu Henrija de Touluse-Lautreca (фото 1)Otputujte u Beč na izložbu Henrija de Touluse-Lautreca (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više