Search

Otvara se izložba \"Hrvatski dizajneri u akciji\"

Otvara se izložba "Hrvatski dizajneri u akciji"

U HDD galeriji...


Image: PR

Izložba je to kojom se obilježava recentna akcija, kojom je neformalna grupa dizajnera svojim radovima dala podršku stručnom timu za Cjelovitu kurikularnu reformu i inicijativi "Hrvatska može bolje"

Sutra, 29. lipnja u 20 sati u HDD galeriji (Boškovićeva 18, Zagreb) otvara se izložba "Hrvatski dizajneri u akciji". Izložbom se obilježava recentna akciju kojom je neformalna grupa dizajnera svojim radovima dala podršku stručnom timu za Cjelovitu kurikularnu reformu i inicijativi "Hrvatska može bolje", koja je s istim ciljem 1. lipnja ove godine organizirala masovne prosvjede na koje se odazvalo preko 40.000 ljudi. Osmišljena i realizirana u svega nekoliko dana, akcija koju su pokrenule Tatjana Bartaković i Iva Babaja uspjela je oko sebe okupiti brojne renomirane hrvatske dizajnere i dizajnerice - na poziv ih se odazvalo 30-ak, a još puno više pridružilo joj se tijekom njenog trajanja.

Otvara se izložba "Hrvatski dizajneri u akciji" (фото 1)

Plakati koji su nastajali tijekom nekoliko dana uoči prosvjeda nosili su poruke o važnosti obrazovanja, kao i o pogubnosti neznanja, o otporu političkim pritiscima na struku u odlukama ključnim za budućnost društva u kojem živimo, ali i o društvenoj odgovornosti i društvenom poslanju dizajna kao profesije. Ti plakati, o kojima smo već pisali i predstavili ih ovdje, kao i njihove autore, ponijeli su iznimno uspješnu kampanju koja je naišla na sjajan odjek u javnosti, a u konačnici su, preseljeni na transparente te postali i sastavni dio masovnog prosvjeda na glavnom zagrebačkom trgu. Akciju je od prvog trenutka formalno podržalo i Hrvatsko dizajnersko društvo, kao i inicijativa Kulturnjaci 2016, a osmislile su je već spomenute dizajnerica i prethodna Predsjednica Svjetskog savjeta za dizajn (ico-D) Iva Babaja i dizajn menadžerica Tatjana Bartaković.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više