Search

Ovu izložbu mlade hrvatske suvremene umjetnice u Laubi nikako ne biste smjeli propustiti

Ovu izložbu mlade hrvatske suvremene umjetnice u Laubi nikako ne biste smjeli propustiti

"Zeitraum" Maje Bachler


Image: PR

U sklopu ciklusa Hrvatska umjetnost danas, u utorak 3. travnja u 20 h u Laubi - kući za ljude i umjetnost održat će se otvorenje samostalne izložbe mlade hrvatske suvremene slikarice Maje Bachler pod nazivom "Zeitraum"....

Novi ciklus sastoji se od 13 radova koji nastaju kolažiranjem apstraktnih i figurativnih formi bez prisiljene simboličke nabijenosti. Odabrani motivi u Majinim slikama, kao što su kontemplativni psi, plutajući narval i prolazeća goveda, djeluju kao slučajni prolaznici, ali sigurni u svojem postojanju u nedefiniranom prostoru u kojem su se našli. 

"Tako je proces stvaranja slike dvojak u Majinim djelima, prostor igre za manifestaciju idejne teorije u materiji, prvi, određen logičkim obrascima koji se drže principa dobrog slikarstva i zbirom tehničkih aspekata koje on povlači, te drugi, iracionalan, sklop unutarnjih previranja i emotivnih obrazaca natopljen uljanom materijom slike" iz predgovora Marije Kamber.

Ovu izložbu mlade hrvatske suvremene umjetnice u Laubi nikako ne biste smjeli propustiti (фото 1)

Maja Bachler rođena je 1983. godine u Zagrebu. Diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu i likovnu kulturu na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo. Za vrijeme studija jedan semestar provodi na Ulsterskom sveučilištu u Ujedinjenom Kraljevstvu u okviru Erasmus programa, a potom odlazi na umjetničku rezidenciju u Belgiju. Od 2016. godine članica je HDLU-a. Izlagala je samostalno i grupno od čega izdvaja izložbe poput 32. Salona mladih, 11. Erste fragmenata, 12. Trijenala kiparstva te Suvremenih odjeka antike u Gliptoteci HAZU.

U svom radu koristi razne pristupe i tehnike, iako je najzastupljenije slikarstvo, ona se bavi i kiparstvom, grafikom, digitalnim crtežom i kolažem. Kustosica izložbe je Petra Böhm. Izložba ostaje otvorena do 11. travnja.

Ovu izložbu mlade hrvatske suvremene umjetnice u Laubi nikako ne biste smjeli propustiti (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više