Search

Pogledajte kako je ova garaža pretvorena u fantastičan muzej!

Pogledajte kako je ova garaža pretvorena u fantastičan muzej!

Museum Garage u Miamiju


Image: PR

Garaža, inače najdosadnija građevina gradske vizure, u Miamiju je pretvorena u odlično umjetničko djelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Kada pomislite na garažu za parkiranje vjerojatno prva slika koja će vam pasti na pamet je bezlična betonska zgrada s lošim osvjetljenjem. "Garaže su najmanje atraktivne strukture, a ipak ih vidite svugdje", izjavio je Craig Robinson, izvršni direktor tvrtke Dacra Development i vizionar iza Design Districta, umjetničkog, modnog i arhitektonskog igrališta u Downtown Miamiju. Robinson je otkrio novi projekt - Museum Garage - odnosno sedam katova zgrade s različitim fasadama koje su dizajnirali različiti arhitekti te će ta garaža omogućiti parkiralište za čak 800 automobila. Robinsonova ideja je bila pretvoriti jednu običnu garažu u najzanimljiviju građevinu u Miamiju.

Pogledajte kako je ova garaža pretvorena u fantastičan muzej! (фото 1)

Projekt nagleda Terence Riley, bivši glavni kustos za arhitekturu i dizajn u MoMA-i te je kao polazišnu inspirativnu točku on iskoristio staru igraonicu koju su osmislili nadrealisti pod imenom Cadavre Exquis ili Exquisite Corpse , u kojem jedan umjetnik povlači komad papira, prekrije ga, a zatim ga prenosi na sljedeći. Niti jedan od umjetnika ne zna što je prethodno učinio, niti znaju što će se sljedeće učiniti u krugu. Za muzejsku garažu, Riley unajmio je četiri arhitektonske i dizajnerske tvrtke, plus vlastitu tvrtku K / R da radi na pojedinačnim dijelovima fasade zgrade, a da nitko ne poznaje svoje stajalište u cjelokupnom krajoliku, pa čak ni čiji im je rad bi bio postavljen pored. Kao rezultat, nastala je odlična umjetnička zgrada s kojom su se oduševili svi posjetitelji i slučajni prolaznici koji nisu znali o čemu je riječ. Ovo je samo dokaz kako se i od "najdosadnijeg" elementa može učiniti djelo koje će duboko promijeniti vizuru jednog susjedstva i dati mu više života. Mi samo možemo reći da smo oduševljeni!

Pogledajte kako je ova garaža pretvorena u fantastičan muzej! (фото 2)

Pogledajte kako je ova garaža pretvorena u fantastičan muzej! (фото 3)

Pogledajte kako je ova garaža pretvorena u fantastičan muzej! (фото 4)

Pogledajte kako je ova garaža pretvorena u fantastičan muzej! (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više