Search

Prestižna aukcijska kuća Christie's postavila iznimno niske početne cijene na online aukciji

Prestižna aukcijska kuća Christie's postavila iznimno niske početne cijene na online aukciji

Jeff Koons i Sterling Ruby za samo 100 dolara

Tekst: D.M.


Image: Instagram

Ako ste čuli za Christie's, vjerojatno znate da je aukcijska kuća poznata po prodaji najprestižnijih umjetnina i gotovo neprocjenjivim antikvitetima. Upravo je to kuća koja je ono kontroverzno djelo da Vincija, "Salvator Mundi", prodala za 450 milijuna američkih dolara 2017. godine.

U svakom slučaju, nije prvo mjesto na koje biste pomislili ako tražite umjetnine po pristupačnoj cijeni. No, galerija to želi promijeniti novim programom pod nazivom "Christie's 100". Isključivo putem interneta, kupci se javno nadmeću za 100 umjetničkih djela čuvenih umjetnika s početnom cijenom od 100 američkih dolara.

Jeff Koons

"Dogovorili smo se za model '100' tako da nijedna početna ponuda ne bi bila izvan dosega za što širi spektar kupaca", objašnjava Noah David, specijalist Christie'sa za suvremenu umjetnost. "Sakupljanje suvremene umjetnosti nikada nije bilo lakše".

Yayoi Kusama

"Christie's 100" dolazi u vrijeme kada su se gotovo sve aukcijske kuće prebacile barem dio svojeg poslovanja online - djelomično u pokušaju da se dopadnu mlađoj generaciji kupaca koji su odrasli naviknuti na kupovinu svega, od igle do lokomotive putem interneta.

Sterling Ruby

U asortimanu su umjetnička djela najplodnijih kipara današnjice poput Jeffa Koonsa i Yayoi Kusame te čuvenih konceptualnih umjetnika poput Sterlinga Rubyja.

Robert Indiana

Baš kao u fizičkoj galeriji, Christie's je osigurao i digitalnu suvenirnicu. Osim grafika, slika i skulptura u prodaju se nalazi i nekoliko dekorativnih i uporabnih predmeta, poput rendicije ikoničkih slika Roberta Indiane "LOVE" izvedene u tepihu ili porculanskih tanjurića s motivom "Balloon Dog" Jeffa Koonsa.

Leave a comment

više