Search

Prkos praznovjerju s potpisom Martine Tomić

Prkos praznovjerju s potpisom Martine Tomić

Izložba "Prkos"


Image: PR

La Martine je linija unikatnih stiliziranih predmeta koja je osvojila kritičare i poznavatelje umjetnosti, a koja je nastala tehnikom lijepljenja ogledala kojim Martina Tomić stvara zanimljive mozaike...

Bunt i prkos mladih i ambicioznih ljudi u povijesti je rezultirao velikim promjenama u društvu, a kako izgleda kada dizajnom i umjetnošću prkosite praznovjerju, to najbolje zna mlada dizajnerica Martina Tomić. Martina je vrlo jednostavno opisala motiv izložbe: "Prkosim praznovjerju, al' ponajviše sebi." Ova umjetnica predstavila je svoju liniju unikatno dekoriranih predmeta La Martine na izložbi "Prkos". Izložbu je u Muzeju Vinkovci od 3. do 17. srpnja posjetilo oko 2000 posjetitelja, a njezin dizajn i ideja odlično su prihvaćeni. 

Prkos praznovjerju s potpisom Martine Tomić (фото 1)

Igrajući se svjetlom i sjenom te komadićima stakla, stvoreno je nekoliko odličnih komada unikatnih predmeta. Ona ručno lomi ogledalo te od novonastalih komadića promišljeno gradi nove kompozicije. Poznato je staro vjerovanje da razbijeno ogledalo donosi nesreću, pa Martina namjerno slamanjem ogledala prkosi praznovjerju, a s pomoću svjetla nastoji prikazati višeličje u prostoru koji je općenito nadahnjuje. 

Prkos praznovjerju s potpisom Martine Tomić (фото 2)

Prkos praznovjerju s potpisom Martine Tomić (фото 3)

Prkos praznovjerju s potpisom Martine Tomić (фото 4)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više