Search

Proglašene su najbolje fotografije snimljene iPhone uređajima i izgledaju spektakularno

Proglašene su najbolje fotografije snimljene iPhone uređajima i izgledaju spektakularno

Ove je godine održana 12. po redu dodjela nagrada iPhone Photography Awards, a prvo mjesto otišlo je u Italiju

Tekst: L.L.


Image: Liu Bo,
"Lonely Boat"

Kraj srpnja svake godine rezerviran je za sada već tradicionalnu dodjelu nagrada iPhone Photography Awards, a ove je godine, 12. put po redu dodjela donijela čitav niz sjajnih radova umjetnika iz čak 140 zemalja svijeta. Nagrade se dodjeljuju najboljim fotografijama u 18 kategorija, snimljenim iPhone mobilnim uređajima, a samo natjecanje slavi kreativnost od 2007. godine, kada je izašao prvi iPhone i napravio revoluciju kada je mobilna fotografija u pitanju. Ovo je ujedno i nagrada s najduljom tradicijom kada govorimo o fotografiranju iPhone aparatima i općenito mobilnim uređajima.

Glavna i najznačajnija nagrada ove godine pripala je talijanskoj umjetnici Gabrelli Cigliano za fotografiju pod nazivom "Big Sister", dok su prvo, drugo i treće mjesto za fotografije godine otišla u Portugal, Rusiju i Kinu. Tako je Portugalac Diogo Lage osvojio prvo mjesto za sjajnu fotografiju pod nazivom "Sea Stripes", Ruskinja Yuliya Ibraeva za fotografiju "Sorry, no movie today" te Kinez Pend Hao za spektakularnu fotografiju "Come Across".

Jedna od sutkinja, američka fotografkinja Cary Hazlegrove, rekla je kako su natjecatelji u 2019. godini svojim radovima nadmašili sva očekivanja te kako su izvanredni radovi umjetnika spojili svijet na jedno mjesto. Uz Hazlegrove, žiri se sastoji od cijenjenih svjetskih fotografa, a svaka prijava prolazi i process od nekoliko koraka kako bi u potpunosti zadovoljila uvjete natječaja, stoji na stranicama IPPAWARDS. Prijave za iduću godinu otvorene su do 20. ožujka 2020. godine.

Gabriella Cigliano – Grand Prize

Proglašene su najbolje fotografije snimljene iPhone uređajima i izgledaju spektakularno (фото 1)

 

Diogo Lage 1. mjesto

Proglašene su najbolje fotografije snimljene iPhone uređajima i izgledaju spektakularno (фото 2)

 

Yuliya Ibraeva – 2. mjesto

Proglašene su najbolje fotografije snimljene iPhone uređajima i izgledaju spektakularno (фото 3)

 

Peng Hao – 3 mjesto

Proglašene su najbolje fotografije snimljene iPhone uređajima i izgledaju spektakularno (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više