Search

Prozori Hrvatske uhvaćeni objektivom Biljane Gaurine

Prozori Hrvatske uhvaćeni objektivom Biljane Gaurine

Nemojte propustiti ovu splitsku izložbu

BURO.


Image: Biljana Gaurina

Fotografkinja Biljana Gaurina ovom nas je izložbom uvela u čudesni svijet "Prozora Hrvatske" te svojim sedmim samostalnim izlaganjem zagrlila cijelu Hrvatsku gotovo nevidljivim motivom

U tim lirskim minijaturama gotovo da možete očekivati da se na svakom od njih pojavi neko lice, zabrinuto ili nasmijano, i upotpuni njenu viziju životom. Autorici je tradicija stalna inspiracija. Bilo da joj oštro suprotstavi današnji kontekst besmislenih graditeljskih pokušaja izložbom "Skale", bilo da vam predstavi tajni svijet "Žena iz Dalmatinske zagore" ili vam prikaže "Sinjsku alku" u motivima čiju je slavu na svojim fotografijama pronijela sve do Šangaja. 

Izložba je prodajnog karaktera i predstavlja svojevrsni vodič po cijeloj Hrvatskoj, a svakom putniku namjerniku koji svrati do trgovine DELIIICIJE na splitskoj rivi i zastane na trenutak pogledati u prozore koji služe kao inspiracija da ovog trena ustanete i pogledate kroz svoj prozor i zagrlite ono što imate s puno ljubavi.

U ovoj temi autorica je našla i srodnu dušu - poznati brand DELIIICIJE koje su nastojanjem svojih osnivača i vizionara željeli sačuvati stare recepte naših nona i ponuditi ih na trpezama u posebnim prilikama i svetkovinama kad slavimo život. Na gotovo svakom proizvodu branda Adria, bilo da se radi o smokvenjaku, rapskoj ili imotskoj torti, paprenjaku, stoji po jedan prozor, kao simbol pogleda na život koji njeguje prave vrijednosti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više